فتوشاپ cc – درس ۵: مهم ترین تنظیمات فتوشاپ

مهم ترین تنظیمات فتوشاپ

در این درس از مجموعه دروس آموزش فتوشاپ cc ، به بررسی برخی از ضروری ترین تنظیمات فتوشاپ که هر فرد مبتدی باید بداند، می پردازیم. با استفاده از تنظیمات فتوشاپ می توانیم ظاهر، رفتار و عملکرد ادوبی فتوشاپ را کنترل کنیم.

به طور دقیق، در این درس قرار است نحوه ی بهبود کارایی و بالا بردن سرعت فتوشاپ ، سفارشی کردن رابط کاربری (اینترفیس)، تنظیمات پشتیبان گیری از کار خود و موارد دیگر را با اعمال تغییراتی در تنظیمات فتوشاپ ، یاد بگیرید!

ادوبی فتوشاپ ، آموزش فتوشاپ cc ، تنظیمات فتوشاپ ، بالا بردن سرعت فتوشاپ ، افزایش سرعت فتوشاپ ، تم فتوشاپ

تنظیمات فتوشاپ

فونت فتوشاپ ، ابزارهای فتوشاپ ، نوار ابزار فتوشاپ ، کلیدهای میانبر فتوشاپ ، فتوشاپ cc ، فتوشاپ cs6

در کادر محاوره ای تنظیمات فتوشاپ (Preferences) گزینه های خیلی زیادی وجود دارد که طبیعتا در یک درس نمی توانیم تمام آنها را پوشش دهیم، البته اکثر تنظیمات پیش فرض ادوبی فتوشاپ خوب هستند و در این درس، ما فقط به بررسی گزینه هایی می پردازیم که یادگیری آنها برای مبتدی ها ضروری است.

برخی از گزینه های موجود در کادر محاوره ای تنظیمات فتوشاپ به شما امکان سفارشی کردن اینترفیس فتوشاپ را می دهند و برخی دیگر سرعت کار شما را افزایش می دهند. بعضی ها نیز به بالا بردن سرعت فتوشاپ کمک می کنند تا ادوبی فتوشاپ و رایانه ی شما بهتر کار کنند.

تنظیمات مهم دیگری نیز وجود دارند، اما آنها را برای درس های آینده می گذاریم، یعنی زمانی که اساسا می خواهیم در مورد آنها صحبت کنیم.

من در این درس از فتوشاپ cc استفاده می کنم اما این درس با فتوشاپ cs6 نیز سازگار است. همه ی مواردی که می خواهیم بررسی کنیم به جز یکی، در هر دو نسخه موجود است.

همانطور که خواهید آموخت، تنظیمات فتوشاپ به چند دسته تقسیم می شود. در برخی موارد، بسته به نوع نسخه ای از ادوبی فتوشاپ که استفاده می کنید، یک گزینه ممکن است در دسته ای دیگر قرار داشته باشد ولی من این اختلافات بین دو نسخه را به شما خواهم گفت.

چگونگی دسترسی به تنظیمات فتوشاپ (Preferences)

همانطور که اشاره کردم، تنظیمات فتوشاپ به دسته های مختلف تقسیم می شوند. بیایید با دسته ی عمومی (General) شروع کنیم.

برای دسترسی به تنظیمات فتوشاپ ، به منوی Edit در نوار منو در بالای صفحه نمایش بروید. از آنجا Preferences را انتخاب کنید تا کادر تنظیمات فتوشاپ باز شود، سپس دسته ی General را انتخاب کنید.

تنظیمات فتوشاپ

در مک، به منوی Photoshop در نوار منو بروید. سپس Preferences را انتخاب کنید و بعد از آن General را انتخاب کنید.

کادر محاوره ای تنظیمات فتوشاپ (Preferences)

در کادر محاوره ای تنظیمات فتوشاپ ، دسته بندی ها در سمت چپ در یک ستون لیست شده اند. در حال حاضر دسته ی General انتخاب شده است و تنظیمات آن در مرکز کادر نمایش داده می شود.

تنظیمات فتوشاپ

توجه داشته باشید که در فتوشاپ cc ، ادوبی چندین دسته ی جدید را به کادر تنظیمات فتوشاپ اضافه کرده است، مانند Workspace ، Tools و History Log.

در حالی که خود این دسته ها فقط در فتوشاپ cc در دسترس هستند، اما اکثر گزینه های موجود در آنها را می توان در دسته های دیگر فتوشاپ cs6 نیز پیدا کرد.

تنظیمات فتوشاپ

دسته ی تنظیمات عمومی (General)

  • صدور کلیپ بورد (Export Clipboard)

Export Clipboard اولین گزینه ای است که در دسته ی تنظیمات عمومی به آن خواهیم پرداخت. این گزینه می تواند عملکرد کلی کامپیوتر شما را تحت تاثیر قرار دهد.

تنظیمات فتوشاپ

هنگامی که تصاویر یا لایه ها را در فتوشاپ کپی می کنید، موارد کپی شده در کلیپ بورد فتوشاپ قرار می گیرند. کلیپ بورد بخشی از حافظه ی موقت کامپیوتر شما (RAM) است که برای استفاده در فتوشاپ کنار گذاشته شده است.

سیستم عامل رایانه ی شما نیز دارای کلیپ بورد مخصوص خود است.

هنگامی که Export Clipboard فعال باشد، هر موردی که در کلیپ بورد ادوبی فتوشاپ ذخیره می شود، به کلیپ بورد سیستم عامل رایانه نیز صادر می شود. این گزینه به شما اجازه می دهد آیتم های کپی شده را در برنامه های دیگری مانند ایلوستریتو یا ایندیزاین نیز کپی کنید. اما از آنجایی که حجم فایل های فتوشاپ می تواند بزرگ باشد، صدور فایل های بزرگ به حافظه ی سیستم عامل می تواند خطاها و مشکلات عملکردی ایجاد کند.

به طور پیش فرض، Export clipboard فعال است. برای کمک به بهتر کار کردن رایانه ی خود، این گزینه را غیرفعال کنید.

اگر نیاز به انتقال فایل از ادوبی فتوشاپ به برنامه ی دیگری دارید، بهتر است فایل را در فتوشاپ ذخیره کنید، سپس فایل ذخیره شده را در برنامه ی دیگر باز کنید.

بقیه ی تنظیمات دسته ی عمومی را کنار گذاشته سراغ دسته ی اینترفیس می رویم.

دسته ی تنظیمات اینترفیس (Interface)

می خواهیم اینترفیس فتوشاپ، یعنی همان صفحه ی کار فتوشاپ را سفارشی کنیم. پس روی Interface کلیک کنید.

تنظیمات فتوشاپ

  • رنگ تم فتوشاپ (Color Theme)

اولین گزینه ی دسته ی اینترفیس، تنظیمات رنگ تم فتوشاپ است. این گزینه رنگ کلی صفحه ی کار فتوشاپ را کنترل می کند. در این زمینه ادوبی چهار تم مختلف را در اختیار ما قرار داده است. در حال حاضر، تم پیش فرض، تم دوم از سمت چپ است.

تنظیمات فتوشاپ

با کلیک روی هر یک از تم ها، تم مورد نظر انتخاب می شود. مثلا من برای آموزش شما، روشن ترین تم فتوشاپ را انتخاب می کنم.

تنظیمات فتوشاپ

و در اینجا می بینیم که رابط کاربری فتوشاپ بسیار روشن تر شد.

تنظیمات فتوشاپ

علتی که ادوبی تم تیره را به عنوان تم پیش فرض انتخاب کرده است، این است که این رنگ کمتر چشم را اذیت کرده و اجازه می دهد به راحتی بر روی تصاویرمان تمرکز کنیم. نظر شخصی من هم مطابق نظر ادوبی است پس همان تم پیش فرض را مجددا انتخاب می کنم.

  • تنظیم رنگ لایه ی منتخب در پانل لایه ها (Highlight Color)
مطلب مرتبط:  فتوشاپ cc – درس 6: ریست تنظیمات فتوشاپ

ادوبی در دسته ی اینترفیس فتوشاپ cc ، یک گزینه ی جدید به منظور تنظیم رنگ لایه ی انتخاب شده در پانل لایه ها، اضافه کرده است. این گزینه در فتوشاپ cs6 در دسترس نیست.

تنظیمات فتوشاپ

همانطور که در عکس زیر می بینید، لایه ی انتخابی من با رنگی خاکستری (رنگ پیش فرض) نسبت به لایه های دیگر، برجسته شده است.

تنظیمات فتوشاپ

رنگ دیگری که ما می توانیم به این منظور انتخاب کنیم رنگ آبی است.

تنظیمات فتوشاپ

و اکنون می بینیم که با انتخاب رنگ آبی، لایه ی منتخب من در پانل لایه ها، با رنگ آبی، از دیگر لایه ها متمایز می شود.

تنظیمات فتوشاپ

البته من همان رنگ پیش فرض خاکستری را ترجیح می دهم، چون چشمم را کمتر اذیت می کند.

یکی دیگر از گزینه های ارزشمند در تنظیمات اینترفیس، تنظیمات فونت فتوشاپ (Text) است. این گزینه در هر دوی فتوشاپ cc و فتوشاپ cs6 موجود است.

تنظیمات فتوشاپ

ما در اینجا فقط می خواهیم اندازه ی فونت نوشته های اینترفیس را تغییر دهیم. گزینه ی UI Font Size اندازه فونت نوشته های موجود در اینترفیس را کنترل می کند (“UI” از ابتدای کلمات User Interface گرفته شده است).

ادوبی سایز کوچک (Small) را برای اندازه ی فونت فتوشاپ انتخاب کرده است.

تنظیمات فتوشاپ

اگر چشم های شما اذیت می شود، می توانید اندازه ی فونت فتوشاپ را افزایش دهید. برای این کار سایز بزرگ (Large) یا متوسط ​​(Medium) را انتخاب کنید. گزینه ای دیگر تحت عنوان Tiny نیز وجود دارد که توصیه می کنم فقط در صورتی که چشمانتان برایتان اهمیتی ندارد از آن استفاده کنید چون خیلی سایز ریزی است.

من به شخصه سایز بزرگ را برای فونت فتوشاپ ترجیح می دهم تا بتوانم در طول ساعات طولانی نشستن پای رایانه از فشار وارده بر چشم هایم بکاهم.

تنظیمات فتوشاپ

برای اعمال تغییر ایجاد شده باید ادوبی فتوشاپ را ببندید و مجددا راه اندازی کنید.

برای اینکه متوجه تغییر اعمال شده بشوید، دو عکس از پانل لایه ها را قبل و بعد از تغییر سایز فونت فتوشاپ در زیر گذاشته ام.

در عکس سمت راست، پانل لایه ها را با سایز پیش فرض (کوچک) می بینیم و در سمت راست همان پانل را بعد از تغییر به سایز بزرگ مشاهده می کنیم.

تنظیمات فتوشاپ

دسته ی تنظیمات ابزارهای فتوشاپ (Tools)

اگر از فتوشاپ cc استفاده می کنید، بر روی دسته ی Tools در سمت چپ کادر تنظیمات فتوشاپ کلیک کنید تا تنظیمات مربوط به ابزارهای فتوشاپ را باز کنید.

دسته ی Tools یک دسته ی جدید در فتوشاپ cc است. کاربران فتوشاپ cs6 به منظور استفاده از این تنظیمات فعلا در همان دسته ی اینترفیس باقی بمانند.

  • نمایش توضیحات ابزارهای فتوشاپ (Show Tool Tips)

اولین گزینه ای که در دسته ی تنظیمات ابزارهای فتوشاپ مشاهده می شود، Show Tool Tips است. این گزینه در فتوشاپ cs6 ، در دسته ی اینترفیس قرار دارد.

تنظیمات فتوشاپ

با فعال کردن این گزینه با لغزاندن نشانگر موس روی هر ابزار در نوار ابزار فتوشاپ ، توضیحاتی راجع به آن ابزار در یک کادر زرد رنگ به نمایش در می آید.

تنظیمات فتوشاپ

این گزینه به طور پیش فرض فعال است. اگر شما یک فرد مبتدی هستید این گزینه بسیار کمک کننده است اما اگر به ابزارها تسلط کافی دارید، در صورتی که دوست داشتید می توانید آن را غیر فعال کنید.

بسیاری از ابزار های موجود در نوار ابزار را می توان با استفاده از کلیدهای میانبر فتوشاپ انتخاب کرد.

نوار ابزار فتوشاپ در سمت چپ اینترفیس قرار دارد. ادوبی به منظور صرفه جویی در فضا، ابزارهای مرتبط را در نوار ابزار، در یک گروه قرار داده است.

برای مثال، اگر بر روی ابزار Lasso کلیک کنید و نگه دارید، منویی ظاهر می شود که علاوه بر ابزار Lasso Tool، ابزار Polygonal Lasso Tool و ابزار Magnetic Lasso Tool را نیز در بر دارد. هر سه ابزار فوق، یک میانبر یکسان دارند (حرف “L”).

تنظیمات فتوشاپ

در فتوشاپ cc یکی دیگر از گزینه های دسته ی تنظیمات ابزارهای فتوشاپ ، Use Shift Key for Tool Switch است. در فتوشاپ cs6 ، شما این گزینه را در تنظیمات عمومی (General) پیدا می کنید.

این گزینه در نحوه ی انتخاب ابزارهای فتوشاپ در هنگام استفاده از کلیدهای میانبر فتوشاپ کاربرد دارد.

تنظیمات فتوشاپ

وقتی که گزینه ی Use Shift Key for Tool Switch فعال باشد، برای سوئیچ شدن به ابزار Polygonal Lasso Tool یا Magnetic Lasso Tool، شما باید کلید Shift خود را فشار داده، نگه دارید و “L” را فشار دهید.

برای صرفه جویی در وقت، تیک گزینه ی Use Shift Key for Tool Switch را بردارید. با این کار، شما می توانید با چند بار فشردن میانبر ابزارهای هم گروه، بین آنها سوئیچ شوید.

این موضوع برای تمام ابزارهای نوار ابزار فتوشاپ که یک کلید میانبر مشابه دارند، صدق می کند.

دسته ی تنظیمات مدیریت فایل (File Handling)

از کادر تنظیمات دسته ی File Handling را انتخاب کنید.

تنظیمات فتوشاپ

  • ذخیره ی خودکار (Auto Save)

Auto Save برای اولین بار در فتوشاپ cs6 معرفی شد. این گزینه به فتوشاپ می گوید که به صورت اتوماتیک یک نسخه ی پشتیبان (backup) از کارتان را در فواصل زمانی منظم ذخیره کند.

به طور پیش فرض، Auto Save، هر ۱۰ دقیقه یک بار از کارتان فایل پشتیبان تهیه می کند. این فاصله ی زمانی معمولا خوب است اما بسته به عواملی مثل اینکه سرعت کار شما چقدر است، شاید بخواهید فاصله آن را از ۱۰ دقیقه به ۵ دقیقه کوتاه کنید.

اگر پشتیبان گیری باعث به وجود آمدن مشکلات عملکردی سیستم شما شود، می توانید فاصله ی زمانی طولانی تری را انتخاب کنید اما انجام این کار، خطر از دست دادن فایل هایتان را در صورت اتفاقاتی مثل قطعی برق، افزایش می دهد.

تنظیمات فتوشاپ

  • لیست فایل های اخیر (Recent File List Contains)

با هر بار راه اندازی فتوشاپ cc ، فایل های اخیر شما، به صورت تصاویر بندانگشتی در صفحه اول ظاهر می شوند. در فتوشاپ cs6 ، میتوانید با رفتن به منوی File در نوار منو و انتخاب Open Recent به این فایل ها دسترسی پیدا کنید.

مطلب مرتبط:  فتوشاپ cc – درس 4: همگام سازی تنظیمات رنگ در adobe creative cloud

تنظیمات فتوشاپ

آخرین گزینه ی موجود در دسته ی تنظیمات مدیریت پرونده، تنظیمات Recent File List Contains است.

تنظیمات فتوشاپ

به طور پیش فرض، فتوشاپ cc بیست فایل آخری که روی آن کار کرده اید را در صفحه ی اول نشان می دهد. شما می توانید این تعداد را به ۱۰۰ عدد افزایش دهید. یا اگر نمی خواهید کسی بداند که شما در فتوشاپ چه کارهایی کرده اید، این گزینه را روی ۰ عدد تنظیم کنید.

دسته ی تنظیمات عملکرد (Performance)

حال اجازه دهید به برخی از تنظیمات مربوط به عملکرد ادوبی فتوشاپ نگاه کنیم. دسته عملکرد (Performance) را در سمت چپ انتخاب کنید.

تنظیمات فتوشاپ

  • حافظه ی مورد استفاده برای ادوبی فتوشاپ (Memory Usage)

در دسته ی عملکرد، گزینه Memory Usage، به کنترل مقداری از حافظه ی موقت کامپیوتر شما که برای فرایندهای ذخیره ای فتوشاپ در نظر گرفته می شود، می پردازد.

در کل فتوشاپ حجم بالای حافظه را دوست دارد و حجم زیادی از حافظه ی موقت را درگیر خود می کند.

به طور پیش فرض، ادوبی  ۷۰% حافظه ی کامپیوتر شما را برای فتوشاپ در نظر گرفته است. اگر بر روی فایل های خیلی بزرگ کار می کنید، سعی کنید این مقدار را افزایش دهید. این کار باعث بالا بردن سرعت فتوشاپ می شود. مثلا من ۸۰% را مناسب می بینم.

تنظیمات فتوشاپ

شما می توانید استفاده از حافظه را تا ۱۰۰% افزایش دهید. البته این را در نظر داشته باشید که اگر برنامه های دیگری نیز باز باشند، هر یک از آنها بخشی از حافظه را درگیر خود می کنند. پس اگر امکان داشت، هنگام کار با فتوشاپ، تمام برنامه های دیگر را ببندید. البته اگر به برنامه های دیگر نیز نیاز دارید، سعی کنید مقدار مصرف حافظه را تا بیش از ۹۰% افزایش ندهید زیرا ممکن است برنامه های دیگرتان به مشکلات عملکردی بر بخورند.

برای اعمال شدن این تغییرات لازم است فتوشاپ را بسته و مجددا راه اندازی کنید.

  • تاریخچه ی مراحل (History States)

History States گزینه ی دیگری است که می تواند به طور مستقیم بر عملکرد و افزایش سرعت فتوشاپ تأثیر بگذارد.

تنظیمات فتوشاپ

این گزینه تعداد دفعاتی را که می توانیم آن را لغو کنیم و به حالت قبلی بازگردیم، تنظیم می کند.

هنگام تنظیم این عدد در نظر داشته باشید که تاریخچه ی مراحل در حافظه ذخیره می شود، بنابراین انتخاب تعداد مراحل بالا می تواند سرعت فتوشاپ را کاهش دهد.

در فتوشاپ cs6 تعداد مراحل پیش فرض ۲۰ عدد بود. در آن زمان، من ترجیح می دادم که تعداد آن را به ۳۰ افزایش دهم.

در فتوشاپ cc، ادوبی این مقدار را به ۵۰ عدد افزایش داده است. من توصیه نمی کنم که این تعداد را از ۵۰ عدد بیشتر کنید مگر اینکه واقعا نیاز به عقبگرد های بسیاری داشته باشید زیرا ممکن است به مشکلات عملکردی بر بخورید.

در صورت تجربه ی این مشکلات، سعی کنید این تعداد را کاهش دهید. برای اعمال شدن این تغییرات نیز باید فتوشاپ را بسته و مجددا راه اندازی کنید.

دسته ی تنظیمات حافظه ی اضافی (Scratch Disks)

در صورتی که حافظه ی موقت سیستم شما برای فتوشاپ کم بیاید، فتوشاپ از یکی از درایوهای شما به عنوان حافظه ی اضافی استفاده می کند.

تا زمانی که کامپیوتر شما حافظه ی موقت کافی داشته باشد، فتوشاپ نیازی به استفاده از درایوها ندارد.

با رفتن به دسته ی Scratch Disks می توانید یکی از درایوهایتان را برای این مواقع انتخاب کنید.

تنظیمات فتوشاپ

به طور پیش فرض درایو C برای این کار انتخاب شده است. اما در صورتی که کامپیوتر شما غیر از درایو C درایوهای دیگری نیز دارد، سعی کنید درایوی دیگر را برای این منظور اختصاص دهید زیرا سیستم عامل شما از درایو راه اندازی خود یعنی درایو C بسیار استفاده می کند، بنابراین با انتخاب یک درایو متفاوت به افزایش سرعت فتوشاپ و عملکرد بهتر آن کمک خواهید کرد.

مثلا من درایو E خود را که حجم خالی زیادی دارد و در عین حال به درایو C نزدیک است، در اولویت قرار داده ام.

بعد از این کار ترتیب استفاده از درایوها را به وسیله ی فلش های موجود در سمت راست به گونه ای تنظیم کنید که درایو C آخرین درایو باشد.

تنظیمات فتوشاپ

استفاده از SSD برای افزایش سرعت فتوشاپ و عملکرد بهتر آن

اگر یکی از درایوهای رایانه ی شما یک Solid State Drive) SSD) باشد، SSD را به عنوان حافظه ی اضافی فتوشاپ خود انتخاب کنید.

SSD ها بسیار سریعتر از درایو های سنتی هستند و می توانند عملکرد بسیار خوبی داشته باشند. حتی اگر SSD شما دیسک راه اندازی سیستمتان باشد، باز هم بهترین انتخاب است.

در کنار موارد ذکر شده افزودن یک حافظه ی اضافی (RAM) به کامپیوترتان نیز بهترین نتیجه را به شما می دهد.

بستن کادر محاوره ای تنظیمات فتوشاپ

برای اعمال تغییرات انجام شده روی دکمه ی Ok کلیک کنید تا کادر تنظیمات فتوشاپ را ببندید. به یاد داشته باشید که برخی از تغییراتی که انجام داده اید تنها پس از راه اندازی مجدد فتوشاپ اعمال می شود.

تنظیمات فتوشاپ

در درس آینده از مجموعه دروس آموزش فتوشاپ cc خواهیم آموخت که چگونه تنظیمات فتوشاپ را ریست کنیم.

مهم ترین تنظیمات فتوشاپ

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

photoshopessentials.com

مقالات پیشنهادی:

فتوشاپ cc – درس ۴: همگام سازی تنظیمات رنگ در adobe creative cloud

فتوشاپ cc – درس ۳: تنظیم رنگ در فتوشاپ

فتوشاپ cc – درس ۲: مدیریت تصاویر با ادوبی بریج

فتوشاپ cc – درس ۱: بارگیری عکس در ادوبی بریج

ادوبی فتوشاپ ، آموزش فتوشاپ cc ، تنظیمات فتوشاپ ، بالا بردن سرعت فتوشاپ ، افزایش سرعت فتوشاپ ، تم فتوشاپ ، فونت فتوشاپ ، ابزارهای فتوشاپ ، نوار ابزار فتوشاپ ، کلیدهای میانبر فتوشاپ ، فتوشاپ cc ، فتوشاپ cs6

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها