راهنمای بک آپ گیری خودکار از سایت وردپرسی

UpdraftPlus یکی از محبوبترین پلاگینهای وردپرس است و ابزاری هوشمند برای کمک به بک آپ گیری و بازیابی بک آپ به شمار می رود. امکانات فراوانی نظیر بک آپ گیری زمان بندی شده و چندین فضای ذخیره سازی برای بک آپ دارد که می توانید انتخاب کنید.

اگر بدانید که چگونه باید از این پلاگین استفاده کنید ابزار مفیدی را در اختیار خود قرار داده اید. این مقاله، راهنمای شما برای ایجاد بک آپ و بازیابی آن در سایت وردپرسی به کمک پلاگین UpdraftPlus است.

داشبورد

همه تنظیمات UpdraftPlus از طریق داشبورد سفارشی سازی شده قابل انجام است. برای دسترسی به داشبورد از منوی سمت راست وردپرس به مسیر تنظیمات >> UpDraftPlus Backups بروید.

راه اندازی

قبل از ایجاد بک آپ توصیه می کنم به تنظیمات بروید و زمان بندی بک آپ را انتخاب کنید. بعد از ایجاد هر تغییری باید آن را ذخیره کنید تا اعمال شود.

زمان بندی بک آپ از فایلها و دیتابیس

انتخاب کنید که هر چند وقت یک بار و به چه تعداد بک آپ برای ذخیره سازی گرفته شود. زمان بندی بک آپ می تواند به صورت دستی، هر ۴ ساعت یک بار، هر ۸ ساعت، ۱۲ ساعت، روزانه،هفتگی و ماهانه باشد. در حالت دستی، دیگر بک آپ گیری اتوماتیک نیست و باید خودتان با فشردن دکمه بک آپ، آن را ایجاد کنید.

ذخیره سازی از راه دور

UpdraftPlus می تواند بک آپ های ما را روی سرور هاستتان و یک اکانت آفلاین یا حتی از طریق ارسال ایمیل به شما ذخیره سازی کند. در صورتی که نخواهید بک آپ های خود را روی سرور خود ذخیره سازی کنید، می بایست فضای ذخیره سازی آفلاین خود را قبل از بک آپ گیری تنظیم کنید.

UpdraftPlus توصیه می کند بک آپ های خود را در فضای ذخیره سازی خارجی نگهداری کنید. می توانید سرویسی که تمایل دارید بک آپ ها در آن ذخیره شوند انتخاب کنید. انتخاب های شما شامل موارد زیر هستند:

  • UpdraftPlus Vault
  • Dropbox
  • Amazon S3
  • Rackspace Cloud Files
  • Google Drive
  • Microsoft OneDrive
  • FTP
  • Microsoft Azure
  • SFTP/SCP
  • Google Cloud
  • WebDAV
  • S3-Compatible
  • OpenStack
  • DreamObjects
  • Email

بسیاری از این انتخابها سرویس های پولی خارجی هستند. وقتی یکی از این سرویسها را انتخاب کردید می بایست با استفاده از کد دسترسی، یوزرنیم، پسورد و غیره به آن متصل شوید.

برخی از موارد فوق، به شما اجازه می دهند تا فایلهایتان را به صورت تکه تکه و خرد شده یا به اصطلاح split شده، دانلود و آپلود کنید. این امر بسیار مفید خواهد بود زیرا از بروز مشکلات تایم اوت سرور برای شما جلوگیری می شود. توصیه می کنم فضای ذخیره سازی ایمیل را برای فایلهای کوچک انتخاب کنید. سرورهای ایمیل برای سایز فایلهای الصاقی به ایمیل محدودیت در نظر می گیرند لذا ممکن است فایلهایتان اراسل نشوند.

اگر یک فضای ذخیره سازی خارج از هاستتان انتخاب نکنید، فایلها در سرور سایتتان ذخیره خواهند شد. یکی از مشکلات این موضوع این است که اگر اتفاقی برای سایتتان رخ دهد و از دسترس خارج شود، ممکن است نتوانید به فایلهایتان دسترسی پیدا کنید چون روی همان سرور سایتتان ذخیره سازی شده اند. مشکل دیگر این است که این بک آپ ها حجم زیادی دارند و سرعت سرور شما را پایین می آورند.

مطلب مرتبط:  راهنمای گام به گام پیکربندی پلاگین WP Super Cache

اگر ترجیح می دهید از سرویس های فضای خارجی استفاده نکنید توصیه می کنم فایلهای بک آپ را به صورت منظم دانلود کرده و در کامپیوتر خود نگه داری کنید و سپس فایلها را از سرور پاک نمایید.

شما فقط می توانید یک فضای ذخیره سازی را در پلاگین UpdraftPlus انتخاب کنید. اگر می خواهید فایلهایتان در بیش از یک فضا ذخیره شود باید افزونه های جانبی پولی این پلاگین را خزیداری کنید.

برای مثالهای ذکر شده در این آموزش ما فضای ذخیره سازی دراپ باکس را انتخاب کرده ایم. دراپ باکس دو گیگ فضای رایگان به هر کاربر اختصاص می دهد. لذا شاید بهتر باشد شما از گوگل درایو استفاده کنید چرا که ۱۵ گیگ فضای رایگان به شما می دهد.

تنظیمات موجود در تصویر فوق به شما اجازه می دهد تا نوع فایلهای ذخیره شده در بک آپ را مشخص کنید. انتخاب ها شامل پلاگین ها، قالبها، آپلودها و دیگر دایرکتوری های موجود در پوشه wp-content  است. می توانید به پلاگین بگویید که فایلهای مورد نظرتان را از بک آپ گیری محروم کند.

رمزگذاری روی بک آپ دیتابیس

برای بهبود سطح امنیت می توانید روی فایل بک آپ دیتابیس رمز بگذارید. یک کلید رمز وارد کنید و فایل دیتابیس را درون باکس مشخص شده به وسیله درگ اند دراپ بیندازید.

ایمیل

باکس انتخاب ایمیل اجازه می دهد تا پلاگین UpdraftPlus گزارشی از عملکرد خود برایتان بفرستد.

تنظیمات حرفه ای

این بخش به شما تنظیمات حرفه ای ارائه خواهد کرد. این تنظیمات شامل موارد زیر است:

  • Debug mode: حالت اشکال زدایی. برای رفع مشکلات احتمالی پلاگین مورد استفاده قرا می گیرد.
  • Split archives: برش زدن و تکه کردن فایل در صورتی که بیش از مقدار مشخص شده توسط شما باشد.
  • Delete local backup: پاکسازی بک آپی که در سرور شما ذخیره سازی شده اسن.
  • Backup directory: بک آپ گیری از پوشه های دلخواه شما
  • Use the server’s SSL certificates: استفاده از گواهی نامه SSL سرور در بک آپ گیری
  • Do not verify SSL certificates: گواهی نامه SSL را تایید نکن.
  • Disable SSL entirely where possible: هر جا که امکان دارد SSL را کلا غیرفعال کن.

ایجاد بک آپ

ایاد بک آپ به صورت دستی در تب وضعیت جاری یا Current Status انجام می گیرد. آپشن های شما شامل بک آپ گیری، بازیابی و مهاجرت و انتقال تنظیمات به سایت دیگر است. البته مهاجرت در نسخه حرفه ای و پولی پلاگین در دسترس شما قرار خواهد گرفت.

با کلیک بر روی دکمه Backup Now فرآیند بک آپ گیری آغاز می شود. با کلیک بر روی Restore می توانید بک آپی که قبلا گرفته اید را بازیابی کنید و تنظیمات سایت را به تنظیمات موجود در زمان آن بک آپ برگردانید.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع آمارگیری حرفه ای از سایت وردپرسی

بک آپ در سرور

پس از کلیک بر روی دکمه Backup Now یک پاپ آپ باز می شود که چند گزینه دارد. اگر بک آپ را به فضای ذخیره سازی خارجی می فرستید تا در آنجا ذخیره شود می توانید در این پاپ آپ انتخاب کنید که فایلها و دیتابیستان نیز در بک آپ وجود داشته باشد.

پس از کلیک بر روی Backup Now موجود در پنجره پاپ آپ، فرآیند بک آپ گیری آغاز می گردد. بسته به سایز وبسایت شما، مدتی طول می کشد تا عملیات به پایان برسد. وقتی بک آپ گیری تمام شد می توانید فایلها را دانلود نمایید و آنها را به صورت آفلاین و در کامپیوترتان ذخیره کنید.

دانلود، آپلود و بازیابی بک آپ ها

در تب  Existing Backups می توانید بک آپ های موجود را ببینید. از همین تب می توانید فایلهای بک آپ را دانلود، آپلود، پاک یا بازیابی کنید. اگر بک آپ موردنظرتان وجود نداشت می توانید پوشه ذخیره فایل های بک آپ در سرورتان و یا فضای ذخیره سازی خارجی را مورد بررسی قرار دهید.

برای دانلود فایلها به سادگی روی فایلی که می خواهید دانلود کنید کلیک کنید و سپس دانلود فایل را از باکسی که در بالای لیست فایلها آشکار می شود برگزینید. دانلود به صورت خودکار آغاز می شود.

بازیابی

برای بازیابی بک آپی که می خواهید، روی Restore روبروی نام بک آپ کلیک کنید.

اگر مطمئن نیستید که کدامیک از بک آپ ها، بک آپ مورد نظرتان است می توانید روی View Log کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری درباره فایلهای آن به دست آورید.

با انتخاب دکمه Restore یک پنجره پاپ آپ باز می شود که می توانید نوع فایلهای مورد نظرتان برای بازیابی را انتخاب کنید. با استفاده از این گزینه می توانید فقط تصاویر یا پلاگینهای خود را بازیابی کنید بدون اینکه در دیتابیس تان تغییری ایجاد شود.

انتخاب خود را انجام دهید و روی Restore کلیک کنید.

اطلاعات پردازش می شود و دوباره از شما می خواهد تا اجرای عملیات را تایید کنید. اگر از همه چیز اطمینان دارید دوباره روی دکمه Restore کلیک کنید.

پلاگین از شما می خواهید که دیگر روی دکمه توقف کلیک نکنید و مرورگر خود را نبندید تا عملیات بازیابی تکمیل شود. اگر این کار را نکنید احتمال خراب شدن سایتتان وجود دارد.

در پایان پیامی به شما داده خواهد شد که می گوید بازیابی با موفقیت انجام شد.

آپلود

می توانید فایلهای بک آپ مورد نظرتان برای بازیابی را آپلود کنید. FTP و چند انتخاب دیگر به شما اجازه آپلود فایل در تکه های کوچک و با سایز کم را می دهد. وقتی فایلها آپلود شد در لیست موجود در تب existing backups نمایش داده می شوند. می توانید آنها را انتخاب و بازیابی کنید.

امیدواریم از این مقاله نیز بهره و استفاده لازم را برده باشید. سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها