راهکارهای افزایش سرعت لود سایت به زیر ۱ ثانیه!

افزایش سرعت سایت به هر طریق ممکن، به چندین علت، بسیار اهمیت دارد. چهار علت کلیدی عبارت است از :

  • داشتن سایتی سریع، نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری را افزایش می دهد.
  • داشتن سایتی سریع باعث می شود که گوگل شما را دوست داشته باشد. (برای اهداف سئو)
  • اگر سایتی سریع داشته باشید تجربه کاربری بهتری برای مشتری ها و بازدیدکنندگان خود ایجاد می کنید و نرخ بانس ریت را نیز کاهش می دهید.
  • سرعت سایت شما بخشی از برندینگ شما است.

در این مقاله اقداماتی را به شما آموزش خواهیم داد تا با به کارگیری آنها بتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید. سایت خلایق را به عنوان معیاری برای تست سرعت در نظر می گیریم و به شما نشان می دهیم که از چه طرقی توانسته ایم سرعت سایت خود را به زیر یک ثانیه برسانیم. ضمنا دلایل کندی سایت ها را نیز برای شما فهرست نموده ایم تا شما بفهمید که برای افزایش سرعت سایت خود باید مستقیم سر وقت چه بخشهایی بروید.

سرعت سایت در حالت اولیه و عادی ۱.۷۹ ثانیه است. در طی زمان کارهایی روی سایت انجام دادیم تا سرعتش کاهش یابد. زمانی که تصمیم به افزایش سرعت سایت گرفتیم مشخص شد که باید دوباره توسعه داده شود. ۱.۷۹ ثانیه برای یک فروشگاه و تجارت کوچک بدک نیست. اما بهتر است کاری کنیم که به زیر یک ثانیه کاهش پیدا کند. هاست ما هاست اشتراکی است. پلاگین کش ندارد و از شبکه تحویل محتوای cdn استفاده نمی کند. سرعت سایت را پس از بهینه سازی مشاهده می کنید.

و اما نکته های بهینه سازی سرعت سایت:

TTFB مناسب در هاست

به سایت gtmetrix بروید و عضو شوید. سپس آدرس سایت خود را وارد کنید تا بررسی آغاز شود. پس از تکمیل بررسی، به سر برگ Timings بروید. اکنون طبق تصویر زیر در قسمتی که کادر قرمز رنگ دارد، مشاهده می کنید که TTFB سایت خلایق نیم ثانیه است. TTFB همان Time to first byte یا مدت زمان لود اولین بایت برای کاربر است. اگر این عدد زیر یک ثانیه باشد ایده آل است. و هر چه بیشتر از این مقدار باشد نشان می دهد که هاستی که سایت شما را میزبانی می کند ضعیف بوده و سرعت پایینی دارد.

برای بهبود این مقدار، اولین کار این است که پلن خریداری شده خود در هاست را ارتقا دهید. قبل از ارتقا، با بخش پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید و از آنها بخواهید پلنی را به شما پیشنهاد دهند که میزان TTFB آن زیر یک ثانیه باشد.

با همین اقدام می توانید سرعت لود کلی سایت را حداقل یک ثانیه کاهش دهید.

جایگزینی کارکرد پلاگینها با موارد حرفه ای تر

نصب برخی پلاگینها نه تنها مشکل مورد نظر شما را برطرف نمی کنند بلکه بر مشکلات سایت وردپرسی می افزایند. به این علت که پلاگینها توسط برنامه نویسانی با مهارتهای  مختلف ساخته شده اند، باید حواستان به پلاگینی که نصب می کنید باشد. همچنین تا حد امکان پلاگینهای کمتری نصب کنید. توصیه می کنیم حداکثر ۲۰ پلاگین نصب کنید. هر چه کمتر بهتر.

ذیلا پلاگینهایی که می توانید حذف کنید را می آوریم و راه جایگزین کردن آنها با چیزی بهتر را نیز به شما ارائه خواهیم داد.

انواع صفحه ساز: به جای پلاگینهای صفحه ساز از قالبهای حرفه ای استفاده کنید که خودشان صفحه ساز پیش فرض دارند مثل پوسته های آوادا و صحیفه.

Akismet: برای فیلترینگ نظرات اسپم استفاده می شود. آنرا حذف کنید و یکی از دو روش زیر یا هر دو را انتخاب کنید:

  1. نظرات را به صورت دستی تایید کنید تا در سایت منتشر شوند.
  2. از Disqus استفاده کنید که سیستم حرفه ای تری برای بخش نظرات به شما ارائه می دهد.
مطلب مرتبط:  روشهای جلوگیری از کاهش سرعت سایت ناشی از نصب پلاگینها

CloudFlare: شبکه تحویل محتوا است و با هدف افزایش سرعت و امنیت سایت به کار می رود. به جای آن، اگر مخاطبینتان اکثرا ایرانی هستند، از هاست داخل ایران استفاده کنید و در پلاگین کش خود، گزینه preload cache را فعال کنید تا صفحات داینامیکتان به صفحات استاتیک تبدیل شود. دقیقا عین کاری که کلودفلر برای شما انجام می دهد.

Backup: به جای پلاگینهای بک آپ می توانید به صورت دستی و روزانه، از طریق داشبورد هاست خود بک آپ بگیرید. این نوع بک آپ گیری گزینه های بیشتری نیز در اختیار شما قرار می دهد. ضمن اینکه می توانید از هاستهایی که به صورت روزانه از کل سایت شما و فایلهای آپلود شده تان بک آپ خودکار می گیرند هاست تهیه کنید.

analytics: به جای پلاگینهای آمارگیر، کد آمارگیر گوگل را قبل از بسته شدن دایو بادی در قسمت فوتر سایت خود قرار داده و آمار سایت را مستقیم از سایت گوگل آنالیتیک بررسی کنید.

Price Table: انواع جداول را می توانید با کمک کد نویسی html و css در داخل هر صفحه ای که می خواهید برای خود ایجاد کنید.

wp smush: به جای بهینه سازی تصاویر با پلاگین، قبل از آپلود آنها در هاست، به کمک نرم افزارهای ویرایش تصاویر نظیر فتوشاپ و غیره سایزشان را کاهش دهید.

WordPress Importer: با این که پلاگینهای مشابه زیادی در این حیطه وجود دارد ولی می توانید آنرا حذف کنید و فقط در مواقعی که می خواهید چیزی را وارد سایت خود نمایید، دوباره نصبش کنید.

پلاگینهای ذکر شده به هیچ عنوان بد نیستند. اما ما می خواهیم تعداد پلاگینها را کاهش دهیم. لذا این توصیه ها را به شما ارائه دادیم. حذف پلاگینها چند جنبه دارد:

  • با امکانات کمتری در سایت خود ادامه دهید اگر، سرعت برایتان مهمتر باشد.
  • از پلاگینهایی استفاده کنید که چندعملکردی هستند. مثلا اگر از پلاگین yoast استفاده کنید هم عملکرد سئو را خواهید داشت هم برایتان نقشه سایت می سازد. و اگر از نسخه حرفه ای و پولی آن بهره بگیرید امکان ریدایرکت نیز به شما می دهد. لذا به جای استفاده از سه پلاگین از یک پلاگین استفاده خواهید کرد.
  • حذف پلاگینهای کند. با استفاده از پلاگین P3 profiler plugin بررسی کنید کدام پلاگینتان بیش از حد باعث کاهش سرعت سایتتان می شود و سپس آنرا با پلاگین سریعتری جایگزین کنید.
  • انجام کارهایی مثل آمارگیری، ارسال ایمیل، بک آپ گیری و بررسی لینکهای شکسته، می تواند خارج از محیط وردپرس و توسط ابزارهای جانبی انجام گیرد. پس به جای نصب پلاگینهای دارای چنین عملکردهایی، از جایگزینهای خارجی آنها استفاده کنید.
  • از پلاگینهایی که برای اجرا نیاز به لود منابع از سایت یا سرور دیگر یا به اصطلاح ۳rd party server دارند استفاده نکنید. روند حاصل از فعالیت این پلاگینها باعث کاهش سرعت سایت می شود.
  • از پلاگینهایی که کوئریهای دیتابیس فروانی دارند استفاده نکنید. مثل پلاگینهای مطالب مرتبط. (Related post)

پلاگینها تاثیر مستقیمی بر سرعت سایت شما دارند. لذا به دقت از آنها استفاده کنید.

سایز سایت

یکی از علل اصلی کند بودن سایت، سایز عناصری است که سایت را می سازند. سایز بر حسب کیلوبایت نظیر اسکریپتها و تصاویر. ابزار تست سرعت Pingdom سایز سایتتان را به شما نشان می دهد. سایز صفحه اصلی سایت ما ۱.۷ مگابایت است که بدک نیست. اما سایتهایی وجود دارند که حجم صفحه شان بیش از ۴ مگابایت است. این مقدار از حجم صفحه باعث کند شدن سایت می شود. سایزهای مختلف سایت را در زیر می بینید:

  • زیر ۵۰۰ کیلوبایت ایده آل است.
  • زیر ۱ مگابایت خوب هست.
  • بین ۱ تا ۳ مگابایت قابل قبول است.
  • بیش از ۳ مگابایت نیاز به بازبینی و بهینه سازی شدید دارد.

مشکل اصلی سایتهای حجیم اغلب تصاویر آن است. ابزار pingdom سایز هر عنصر سایت نظیر تصاویر را نیز به شما ارائه می دهد. مثلا در خلایق ۶۰ درصد از حجم صفحه مربوط به تصاویر است.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع افزایش سرعت و عملکرد وردپرس

توصیه هایی برای بهینه سازی تصاویر:

  • با خود عهد کنید که سایز تمام تصاویر خود را زیر ۱۰۰ کیلوبایت نگه دارید. با فتوشاپ یا فتواسکیپ سایز هر تصویر را قبل از آپلود نمودن کاهش دهید.
  • اجازه ندهید پوسته یا وردپرس، ابعاد تصاویر شما را تعیین کند. تصاویر را در ابعاد دقیقی که مورد نیازتان است در فتواسکیپ برش بزنید و سپس آپلود کنید. (عرض و ارتفاع بر حسب پیکسل)
  • در صورت ناچاری از پلاگینهای بهینه سازی تصاویر استفاده کنید.
  • کمتر از تصاویر استفاده کنید و به جای آن از css بهره بگیرید.
  • تصاویر خود را کش کنید. یا با استفاده از cdn کلودفلر یا با استفاده از پلاگینهای کش مثل total cache یا wp super cache تصاویر داینامیک را استاتیک کرده و سرعت لود آنها را افزایش دهید.

کاهش تعداد اسکریپتهای خارجی

یکی از دیگر دلایل کند بودن سایت استفاده فراوان از اسکریپتهای خارجی است. درج دکمه های like فیسبوک و اسکریپت نمایش فیلم و تصویر و غیره در صفحه، تبلیغات کلیکی و غیره همه و همه باعث افت سرعت سایت شما می شوند. خیلی راحت چنین اسکریپتهایی را از سایت خود حذف کنید و شاهد افزایش سرعت لود سایت خود شوید. موارد زیر را حذف کنید:

  • اسکریپتهای خارجی نمایش فیلم مثلا لود فیلم از آپارات. به جای اسکریپت می توانید از آی فریم استفاده کنید که سریعتر است.
  • نظر دهی خارجی نظیر Disqus یا Google+ comments. بهترین حالت برای سیستم نظر دهی، استفاده از بخش نظر دهی پیش فرض وردپرس است که به وسیله کدنویسی بهینه شده است و تایید دستی نظرات برای جلوگیری از انتشار نظرات اسپم.
  • درج اسکریپت دکمه های شبکه های اجتماعی نظیر Twitter follow و Facebook like.
  • اسکریپتهای به اشتراک گذاری مطلب در شبکه های اجتماعی.
  • پلاگینها و اسکریپتهای چت آنلاین
  • پلاگینهای نرخ تبدیل مثل اسکریپتهای پاپ آپ و opt in forms.
  • سرویس های آمارگیر نظیر Google Analytics. حداقل می توانید در فوتر سایت آنها را لود کنید به جای اینکه در هدر سایت لود شوند.
  • اسکریپتهای خارجی نظیر Google Fonts.

بار اضافی!

یکی دیگر از چیزهایی که باعث کاهش سرعت سایت شما می شود وجود چیزهای زائدی است که سالهای سال روی هم اتباشته شده اند. لذا:

  • تاریخچه گزارشهای پلاگین ووکامرس یا دیگر پلاگینهای فروشگاه ساز را از دیتابیس خود پاک کنید.
  • بک آپهای قدیمی را حذف کنید. به خصوص اگر همچنان پلاگین بک آپ گیری در سایت شما فعال است و کار می کند.
  • اگر از برنامه نویسی سر در می آورید کدهای قدیمی پوسته سایت خود را با کدهای جدیدتر و بهتر جایگزین کنید و با آخرین ورژن وردپرس هماهنگ شوید.
  • فایلهایی نظیر pdf را به جای سایت خودتان، در سایتهای دیگری ذخیره سازی کرده و به آنجا لینک دهید.

افزایش سرعت صفحات پربازدید

معمولا اینطور است که ۸۰ درصد از ترافیک ورودی شما توسط ۲۰ درصد از مطالبتان ایجاد می شود. لذا برای ایجاد تجربه کاربری بهتر، این صفحات را بهینه کنید. روشهای زیر توصیه می شوند:

  • خیلی ساده: کوچکترشان کنید. بخش های به درد نخور محتوا را حذف کرده و تصاویر را بهینه سازی کنید.
  • ssl باعث کند شدن سایت شما می شود. آیا واقعا به آن نیاز دارید؟
  • اسلایدرها باعث افت سرعت سایت می شوند. حذفشان کنید. صفحات پربازدید و صفحه اصلی سایت خود را بهینه کنید تا ۸۰ درصد از مخاطبین خود را راضی نگه دارید.

امیدوارم توصیه های فوق توانسته باشد به شما در سریعتر کردن سایتتان کمک کند. سوالات خود را با در میان بگذارید.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها