همه خواص دارویی گیاه بابونه

خواص دارویی گیاه بابونه :

مواد موثره گیاه بابونه عبارتند از آنته‌ مین،‌ تانن، فیتو استرول و  اسید آنته‌ میک. با ما همراه باشید تا به بررسی خواص دارویی گیاه بابونه بپردازیم.

خواص دارویی گیاه بابونه ، خواص بابونه برای پوست صورت ، خواص بخور بابونه برای پوست صورت ، خواص گل بابونه برای پوست ، روغن بابونه برای پوست ، فواید بابونه ، خواص بابونه برای مو ، دمنوش بابونه ، خواص گل بابونه برای موی سر

خواص دارویی گیاه بابونه

خواص روغن بابونه برای مو ، گیاه بابونه برای رنگ مو ، خواص بابونه برای معده ، خواص دمنوش بابونه ، خواص چای بابونه ، خاصیت چای بابونه ، خواص دارویی بابونه ، بخور صورت با گل بابونه ، خواص گل بابونه ، خواص روغن بابونه ، گیاه دارویی بابونه ، خواص گیاه بابونه ، مضرات بابونه

عمومی ترین خواص دارویی گیاه بابونه

عمومی ترین خواص دارویی گیاه بابونه عبارتند از:

  1. مصلح (ماده ای که در صورت مصرف همزمان، مضرات آنرا کاهش می دهد):عسل یا انار
  2. مزاج : گرم و خشک
  3. کاهنده فشار خون و قند خون
  4. ادرار آور
  5. ضد اسهال

فواید بابونه به صورت خوراکی

به منظور بهره گیری از فواید بابونه به صورت خوراکی، می توانید از دمنوش بابونه ، عرق بابونه و اسانس یا روغن بابونه و همچنین از گیاه بابونه به صورت تازه در سالاد استفاده کنید.

خواص بابونه برای پوست صورت

از خواص بابونه برای پوست صورت در قالب استعمال موضعی از دمنوش آن، این است که باعث حافظت از پوستهای شکننده و حساس، شادابی و تجدید حیات سلول های پوست می شود.

از جمله خواص بخور بابونه برای پوست صورت این است که باعث بهبود آکنه و جوش های صورت نیز می شود. به منظور بهره گیری از خواص بخور بابونه برای پوست صورت مقداری از گیاه خشک بابونه را در کمی آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید. سپس سر خود را با یک حوله بپوشانید و در بخار آن تنفس کنید.

خواص گل بابونه برای پوست به صورت موضعی و در قالب دمنوش، باعث درمان التهابات پوستی و تسریع روند بهبود جای زخم های صورت می شود. به منظور بهره گیری از خواص گل بابونه برای پوست در درمان تبخال، آکنه و جوش های چرکی از دمنوش آن به صورت موضعی استفاده کنید.

اسانس یا روغن بابونه برای پوست مفید است. اسانس یا روغن بابونه برای پوست و رفع مشکلات پوستی نظیر اگزما، کهیر و خارش در ترکیب با مقدار مساوی از روغن بادام باید روی موضع ماساژ داده شود.

خواص دارویی گیاه بابونه

خواص بابونه برای مو

یکی از خواص بابونه برای مو این است که اگر با دمنوش بابونه موهای خود را بشویید آنها را روشن و شفاف می کند.

از خواص گل بابونه برای موی سر این است که شستشوی موها با دمنوش بابونه، باعث تقویت مو، پیشگیری از ریزش مو و تحریک فولیکولها برای تسریع رویش مو می شود.

طلایی کردن موهای بور و بور کردن موهای خرمایی رنگ و نرم و براق شدن موها از خواص گل بابونه برای موی سر از طریق شستشو با جوشانده آن است. خواص روغن بابونه برای مو نیز مثل دمنوش آن است. برای بهره گیری از خواص روغن بابونه برای مو می بایست به صورت منظم از آن استفاده کنید.

مطلب مرتبط:  بررسی همه خواص اسفرزه برای چشم ، پوست، مو و بدن

گیاه بابونه برای رنگ مو نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور استفاده از گیاه بابونه برای رنگ مو و جلوگیری از ریزش مو به این صورت است که گل بابونه را در آب بجوشانید و آب آن را صاف کنید. ولرم که شد مقداری حنا را در آن بخیسانید. رنگ دار یا بی رنگ بودن حنا اهمیتی ندارد. نیم ساعت تا دو ساعت قبل از حمام به سرشان این محلول را به موهای خود بمالید.

مهمترین خواص بابونه برای معده ، روده و دستگاه گوارش

اصلی ترین خواص بابونه برای معده ، روده و دستگاه گواررش این است که مصرف خوراکی گیاه بابونه در قالب دمنوش یا در سالاد به صورت منظم باعث درمان زخم معده، ورم معده، انواع کولیت روده از قبیل کولیت اولسراتیو و کولیت عصبی و دفع انگل های گوارشی می شود.

از دیگر خواص دمنوش بابونه برای سیستم گوارشی این است که باعث تسکین دردهای شکمی، هضم غذا، رفع نفخ معده، اشتهاآوری، درمان دل پیچه و درمان یبوست می شود.

از جمله خواص دمنوش بابونه این است که باعث رفع مشکلاتی از قبیل سوء هاضمه، انواع التهاب روده کوچک و بزرگ، حالت تهوع و باعث تقویت معده می شود.

برای بهره گیری از خواص چای بابونه در هضم بهتر غذاها و بهبود سوء هاضمه ۱۰ تا ۲۰ گرم گل بابونه را در یک لیتر آب بریزید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. سپس آن را با کمی شکر شیرین کنید. این مقدار محلول بابونه خوراک یک شبانه روز است که باید به تدریج در فواصل غذاها میل شود.

برای استفاده از خواص چای بابونه در درمان زخم معده یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید. صبح به صورت ناشتا این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و چهار دقیقه در همان حال بمانید.  بعد از ۱۵ دقیقه می توانید صبحانه خود را میل کنید. این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده شفا پیدا کند.

برای بهره گیری از خاصیت چای بابونه در دفع کرمهای روده ظهر و شب، نیم ساعت قبل از غذا دمنوش بابونه را بدون مصرف قند بنوشید.

خواص دارویی گیاه بابونه

خاصیت چای بابونه در درمان بیماریهای مختلف

از خواص دارویی بابونه می توان به تقویت عمومی بدن به علت جذب کامل شیره غذاها اشاره کرد.

خواص دارویی بابونه به صورت دمنوش در بیماریهای اختلالات یائسگی، سردرد، میگرن، دندان درد، اضطراب، بیماریهای دستگاه تناسلی، درد عادت ماهانه، یرقان ، درد طحال، گرفتگی ریه، ضعف حافظه، ورم بیضه،‌ سنگ مثانه و تصلب شرایین موثر است.

بخور صورت با گل بابونه در درمان زکام، تقویت سیستم تنفسی، سرفه، سرماخوردگی، تب یونجه، احتقان بینی، تجمع خلط پشت حلق، آسم و سینوزیت کاربرد دارد. بخور صورت با گل بابونه که به همراه مقداری سرکه در آبجوش باشد در کاهش التهابات چشمی و درمان درد چشم موثر است.

خواص گل بابونه به صورت خوراکی در درمان فشار عصبی، تقویت رحم، رفع سفتی و ورم رحم، آمنوره، جلوگیری از زایمان زودرس و سختی زایمان، ورم بیضه، انزال زودرس، اسپاسم گوارشی، خستگی، التهاب ریه، گرفتگی های عضلانی و گرفتگی های قاعدگی شناخته شده است.

مطلب مرتبط:  خواص درمانی جوز هندی

برای بهره گیری از خواص گل بابونه در رفع درد گوش و سنگینی گوش یکی دو قطره از روغن آن می بایست در داخل گوش چکانده شود. این کار به علت ماهیتی که دارد حتما می بایست زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه طب سنتی انجام شود.

خواص روغن بابونه در صورت استفاده موضعی باعث تسکین هر گونه دردی می شود.  خواص روغن بابونه باعث درمان آرتروز، کمر درد، درد مفاصل و عضلات، نقرس، رماتیسم و ورم ملتحمه چشم می شود.

گیاه دارویی بابونه در صورت مصرف غرغره کردن باعث درمان التهابات دهان، درمان ورم مخاط گلو در آنژین ها و دندان در آوردن اطفال می شود. همچنین خون را رقیق می کند و از چاق شدن جلوگیری می کند. دمنوش گیاه دارویی بابونه کلیه ها را به خوبی شستشو می دهد و در رفع بی خوابی موثر است.

برطرف کردن تب، تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش شیر مادران، از بین بردن سنگ مثانه و درمان زردی از خواص گیاه بابونه محسوب می شود. درمان ادرار قطره قطره، کم بودن ترشحات عادت ماهانه و کم خونی از دیگر خواص گیاه بابونه به صورت خوراکی محسوب می شود.

حمام بابونه اثر نیرو بخشی دارد. برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه در آن دراز بکشید.

خواص دارویی گیاه بابونه

مضرات بابونه

از مضرات بابونه این است که در صورت مصرف بیش از اندازه علائمی چون سر درد، زخم دهان، ورم چشم، تهوع، استفراغ و تعریق زیاد ایجاد می کند.

از مصرف بابونه و فرآورده های آن در اطراف چشم باید پرهیز شود.

ممکن است مصرف بابونه در بارداری و شیردهی باعث ایجاد آلرژی شود. در دوران بارداری و شیردهی ممنوعیت مصرف دارد.

به علت اینکه بابونه خاصیت رقیق کنندگی خون دارد نباید با داروهای ضدانعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیق کننده خون و الکل مصرف شود.

از دیگر مضرات بابونه سقط کننده بودن آن است. مصرف مقادیر زیاد آن در ماههای اول بارداری ممنوع است. زنان باردار، مخصوصاً در ماه های اول حاملگی باید از مصرف آن خودداری کنند.

امیدواریم از مقاله خواص گیاه بابونه استفاده لازم را برده باشید و از این گیاه پرخاصیت بهره مند گردید.

خواص دارویی گیاه بابونه

خواص دارویی گیاه بابونه ، خواص بابونه برای پوست صورت ، خواص بخور بابونه برای پوست صورت ، خواص گل بابونه برای پوست ، روغن بابونه برای پوست ، فواید بابونه ، خواص بابونه برای مو ، دمنوش بابونه ، خواص گل بابونه برای موی سر ، خواص روغن بابونه برای مو ، گیاه بابونه برای رنگ مو ، خواص بابونه برای معده ، خواص دمنوش بابونه ، خواص چای بابونه ، خاصیت چای بابونه ، خواص دارویی بابونه ، بخور صورت با گل بابونه ، خواص گل بابونه ، خواص روغن بابونه ، گیاه دارویی بابونه ، خواص گیاه بابونه ، مضرات بابونه

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها