۹ مورد از خواص درمانی سبزی شوید که در درمان این بیماری‌ها شگفت‌انگیز است

خواص درمانی سبزی شوید

شوید در بسیاری از فرهنگ‌های باستانی سراسر جهان از جمله هند، یونان و مصر کاربرد داشته است. استفاده از گیاه شوید در آیین‌های سنتی، پخت غذاها و هم‌چنین به صورت دارو برای درمان زردی، سردرد، کورک، بی‌اشتهایی، ناراحتی‌های معده، تهوع و مشکلات کبد از جمله کاربردها و  خواص دارویی گیاه شوید به شمار می‌روند. شوید، گیاهی پرخاصیت متعلق به تیره کرفس و یک آنتی‌اکسیدان قوی است که می‌تواند فواید متعددی برای سلامت بدن به همراه داشته باشد. در این مطلب به معرفی ۹ مورد شگفت‌انگیز از خواص درمانی سبزی شوید برای سلامت بدن و درمان بیماری‌ها می‌پردازیم. با ما همراه باشید:

خواص درمانی شوید  ،  فواید درمانی شوید ، خواص دارویی گیاه شوید ،  خواص شوید برای قاعدگی ، شوید برای درمان اسهال ،  شوید برای کاهش چربی خون ، خواص شوید برای دیابت

خواص درمانی سبزی شوید

خواص درمانی سبزی شوید

۱- بهبود هضم غذا با بهره‌گیری از خواص دارویی گیاه شوید

شوید به عنوان یک غذای اشتهاآور شناخته می‌شود و به همین دلیل هم اینک رد پای استفاده از آن در بسیاری از آشپزخانه‌های سراسر جهان دیده می‌شود. روغن‌‌های معطر موجود در شوید اثر تحریک‌کنندگی بر دستگاه گوارش دارد. کمک به حرکت دودی شکل روده بزرگ (عبور غذا) از جمله  فواید درمانی شوید است که باعث می‌شود عبور غذا با حرکات روده راحت‌تر انجام شود. از این رو، شوید یک راهکار طبیعی برای درمان یبوست نیز به شمار می‌رود.

۲- خواص شوید برای قاعدگی

زنان می‌توانند از خواص شوید برای قاعدگی خود استفاده کنند. این گیاه برای درد قاعدگی بسیار مؤثر است. شوید به عنوان یک گیاه دارویی برای تنظیم چرخه قاعدگی (عادت ماهانه) در زنان مورد استفاده قرار گرفته است. روغن‌های معطر موجود در شوید حاوی مواد فلاونوئید هستند که به باور کارشناسان به تنظیم ترشح هورمون‌های مؤثر در تنظیم چرخه‌های قاعدگی کمک می‌کنند. نتایج یک مطالعه روی موش‌های ماده در سال ۲۰۰۶ نشان داد که می‌توان از شوید به عنوان عامل تنظیم‌کننده چرخه قاعدگی در زنانی که چرخه‌های نامنظم ماهانه دارند، استفاده کرد.

خواص درمانی سبزی شوید

۳- محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد

از خواص درمانی شوید ، محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد است. رادیکال‌های آزاد ممکن است طی فرآیندهای طبیعی فیزیولوژیکی انسان و محیط در بدن تشکیل شوند. در چنین شرایطی، شوید کمک می‌کند مولکول‌های آنتی‌اکسیدان به مولکول‌های اکسید شده که به نوعی به بدن آسیب می‌زنند، بچسبند. دانشمندان، توانایی شوید در کشف و از بین بردن رادیکال‌های آزاد را ناشی از فلاونوئیدهای موجود در گیاه و تخم‌ آن می‌دانند.

خواص درمانی سبزی شوید

۴- کمک به مبارزه با عفونت‌ها

شوید از دوران باستان تاکنون به عنوان یک ماده ضد عفونی‌کننده و حداقل پنج هزار سال به عنوان گیاه دارویی بکار رفته است. مردم مصر باستان از شوید به عنوان داروی مسکن استفاده می‌کرده‌اند. نتایج تحقیقات صورت گرفته از اثربخش بودن شوید در برابر آسیب‌های متعدد قارچی و باکتریایی خبر می‌دهد. خاصیت آنتی‌اکسیدان شوید در ترکیب با قابلیت آن در مبارزه با باکتری‌ها و قارچ‌ها، آن را به یک داروی طبیعی قوی تبدیل کرده است.

۵- شوید برای درمان اسهال

فلاونوئیدها و مونوترپن‌های موجود در روغن شوید حاوی عامل‌های فعال ضد باکتریایی هستند. به همین دلیل می‌توان از شوید برای درمان اسهال ناشی از عفونت‌های باکتریایی استفاده کرد. شوید نه تنها به برطرف کردن عفونت از بدن کمک می‌کند، بلکه در بازسازی عملکرد دستگاه هاضمه و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز مؤثر می‌باشد.

خواص درمانی سبزی شوید

۶- شوید برای کاهش چربی خون

اگر می‌خواهید کلسترول خود را تحت کنترل داشته باشید، بهتر است مقدار شوید بیشتری در برنامه غذایی خود بگنجانید. تحقیقات ثابت کرده است که شوید هر دو سطح کلسترول و تری گلیسیرید را در بدن کاهش می‌دهد. در واقع، آزمایشات بالینی ثابت کرده است که شوید می‌تواند برای بیماران مبتلا به افزایش سطح کلسترول و تری گلیسیرید مفید باشد. در این آزمایشات مشخص شد که اثربخشی شوید برای کاهش چربی خون (کلسترول) و تری گلیسیرید در مقایسه با جم‌فیبروزیل (داروی پایین آورنده سطح لیپید) بیشتر است.

۷-  خواص شوید برای دیابت نوع ۲

بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌توانند از خواص شوید برای دیابت خود کمک بگیرند. روغن شوید حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام یوجنول است که به لحاظ درمانی به عنوان داروی ضد عفونی و بیهوشی موضعی مورد استفاده قرار گرفته است. به همین دلیل، در دوران باستان از شوید خرد شده برای زخم‌ها استفاده می‌کرده‌اند. مطالعات صورت گرفته روی موش‌ها مؤید این است که یوجنول می‌تواند بر آنزیم‌های مهم مسئول سوخت و ساز گلوکز تأثیر بگذارد. شوید هم‌چنین در پایین آوردن قند خون و مقاومت به انسولین به بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می‌کند.

خواص درمانی سبزی شوید

۸- کاهش بوی بد دهان

خاصیت ضد نفخ (کاهش‌ نفخ شکم) یکی دیگر از فواید درمانی شوید است که به جلوگیری از بوی بد دهان کمک می‌کند. بیماری رفلاکس معده یکی از علل بوی بد دهان به شمار می‌رود. این بیماری به علت بازگشت اسید به مری بوجود می‌آید و سوزش قفسه سینه یا گلو را به همراه دارد. شوید از طریق تحریک دستگاه گوارش و مبارزه با عفونت‌های میکروبی به برطرف کردن بوی بد دهان کمک می‌کند.

خواص درمانی سبزی شوید

۹- کنترل بی‌خوابی

اگر در خوابیدن دچار مشکل هستید، سعی کنید کمی تخم شوید بجوید. فلاونوئیدها و ویتامین‌‌های ب کمپلکس موجود در برگ‌های شوید آن را به یک راهکار طبیعی عالی برای درمان بی‌خوابی و اختلالات خواب تبدیل کرده است. برای درمان بی‌خوابی با شوید کافیست ۱ قاشق غذاخوری تخم شوید یا همین مقدار از برگ‌های تازه له شده آن را در آب بجوشانید، سپس در فلاسک بریزید و بگذارید یک روز بماند. در پایان، آب آن را صاف کنید و هر شب قبل از خواب یک لیوان از آن میل کنید.

تحقیقات علمی زیادی درباره خواص درمانی سبزی شوید به خاطر استفاده از آن در بسیاری از درمان‌های خانگی و طبیعی دوران باستان تاکنون صورت گرفته است. نتایج تحقیقات، اثربخشی بودن و خواص درمانی شوید را در بهبود بسیاری از بیماری‌ها ثابت کرده است. نکته جالب درباره شوید این است که به راحتی می‌توانید آن را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. بنابراین، حتماً دفعه بعد که خواستید سالاد درست کنید مقداری شوید روی آن بپاشید تا از تمام فواید این گیاه شگفت‌انگیز بهره‌مند شوید.

خواص درمانی سبزی شوید

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

curejoy.com

خواص درمانی شوید  ، خواص دارویی گیاه شوید ، فواید درمانی شوید ،   خواص شوید برای قاعدگی ،  شوید برای درمان اسهال ،  شوید برای کاهش چربی خون ، خواص شوید برای دیابت

/content/health-benefits-of-dill
اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها