آموزش جامع افزایش سرعت سایت با فعال سازی CDN رایگان کلودفلر

بدون رودربایستی و توضیح بیشتر، شما همیشه به یک سایت سریع نیاز خواهید داشت. افزایش سرعت مخاطبین سایتتان را خوشحالتر خواهد کرد، و شانس خرید آنها از شما را افزایش خواهد داد و حتی تعداد مخاطبین شما نیز افزایش خواهد یافت.

اما حتی اگر به نیاز خود نسبت به سایتی سریعتر واقف باشید، وقتی با اصطلاحاتی نظیر ذخیره سازی کش، فشرده سازی و تحویل محتوا بر می خوردید که باید به همراه هم روی سایتتان اعمال شوند، شاید دچار سرگیجه شوید و ندانید که باید از کجا شروع کنید.

لذا اگر به محدودیت زمان یا عدم دانش فنی لازم در چگونگی افزایش سرعت سایت گرفتار هستید ما به شما کمک خواهیم کرد.

در این مقاله به شما آموزش خواهم داد که چگونه بدون یک ریال خرج کردن بتوانید ذره ذره سرعت لود سایت خود را افزایش دهید. برای انجام چنین کاری به دو ابزار رایگان نیاز دارید: پلاگین وردپرسی W3 Total Cache و سرویسی به نام CloudFlare .

به صورت تصویری گام به گام با شما همراه خواهیم بود. لذا چه یک تازه کار و چه یک حرفه ای باشید قادر به انجام همه مراحل خواهید بود. با ما همراه باشید.

چگونه W3 Total Cache و CloudFlare سرعت سایت را بهبود می دهند؟

علاوه بر انتخاب شرکت هاستینگ مناسب، دو تا از بزرگترین بهبودهایی که برای زمان لود صفحات سایت می توانید رقم بزنید عبارتند از :

  • استفاده از پلاگین کش
  • استفاده از شبکه تحویل محتوا CDN

W3 Total Cache بخش ذخیره سازی کش را بر عهده می گیرد. کش کردن، به جای ارائه محتوای داینامیک، از طریق ارائه فایلهای استاتیک سرعت سایت را افزایش می دهد.(وردپرس پر از فایلهای داینامیک است.) متوجه هستم که کمی تخصصی گفتم اما کلا به این معناست که وب سرور شما، کمتر کار خواهد کرد و لذا محتوای شما سریعتر به مخاطب ارائه می شود.

CloudFlare به طریقی دیگر سرعت سایت شما را افزایش می دهد. این روش بهینه سازی تحویل محتوا نام دارد. بدون CDN هر کسی که سایت شما را می بیند مجبور خواهد بود تا تمام فایلهای سایت شما را از دیتابیس شما که روی سرور هاست قرار گرفته است دانلود کند.

سرور هاست، وابسته به شرکتی که از آن خریداری نموده اید می تواند در داخل یا خارج از ایران باشد. اگر سرور شما داخل ایران است و مخاطبین شما ایرانی هستن لزومی به استفاده از CDN نخواهید داشت و حتی در این حالت استفاده از CDN باعث کاهش سرعت سایت شما خواهد شد. اما اگر سرور هاست شما در خارج از ایران قرار گرفته است استفاده از CDN به افزایش سرعت سایت شما کمک خواهد کرد. این سرورهای خارجی وابسته به شرکتی که از آن هاست خود را تهیه کرده اید می توانند در هر کشوری واقع شده باشند از فرانسه بگیر تا آمریکا و آلمان.

مخاطبین شما مجبور هستند از سروری که در این کشورها واقع شده است اطلاعات شما را دانلود کنند. CDN ورژنی از سایت شما را در نقاط مختلف دنیا نگهداری خواهد کرد. سپس هر بازدیدکننده می تواند فایلهای استاتیک شما نظیر تصاویر و ویدئوها را به جای اینکه از وب سروری واقع در کشور خارجی دانلود کند، از دیتاسنتری که نزدیک محل سکونت خودش است دانلود خواهد کرد. این نزدیکی فیزیکی، زمان دانلود را کاهش می دهد و باعث افزایش سرعت سایت می گردد.

ترکیب W3 Total Cache و CloudFlare سرعت لود صفحات را به میزان بسیار زیاد افزایش خواهد داد.

چگونه W3 Total Cache را نصب و پیکربندی کنیم؟

نصب پلاگین W3 Total Cache بر خلاف پلاگینهای ساده، کمی نیاز به دقت و آزمون و خطا دارد. این پلاگین ۱۳ تب تنظیمات دارد و به نظر می رسد برای تازه کارها گزینه مناسبی نباشد. شاید برای این دسته از افراد استفاده از پلاگینی دیگر به نام wp super cache بهتر باشد. با این حال نگران نباشید. ما تا انتهای کار با شما هستیم و به شما آموزش خواهیم داد و خواهید دید که ارزش وقت گذاشتن را داشته است.

مرحله اول: نصب و فعال سازی W3 Total Cache

با نصب و فعال سازی W3 Total Cache شروع می کنیم. این پلاگین رایگان است و در مخزن اصلی وردپرس وجود دارد. لذا می توانید مستقیما آنرا از درون داشبورد وردپرس خود از مسیر پلاگینها >> افزودن و سپس جستجوی نام آن در باکس مربوطه بیابید.

پس از نصب آن را اکتیو کنید. سپس با کلیک بر روی تب تنظیمات، وارد بخش پیکر بندی آن شوید.

مرحله دوم: تنظیمات عمومی پیکربندی

اولین چیزی که نیاز است تا پیکربندی شود، تنظیمات عمومی پلاگین W3 Total Cache است. از طریق این بخش می توانید تمام امکانات پلاگین را فعال یا غیرفعال کنید.

از بالا به پایین توضیح می دهیم.

۱. عمومی

آپشن اول به شما اجازه می دهد تا به صورت اتوماتیک تمام امکانات W3 Total Cache را فعال کنید. شما به همه این امکانات نیاز ندارید لذا نباید این گزینه را اضافه کنید.

ضمنا در این بخش گزینه ای به نام Preview mode یا حالت پیش نمایش وجود دارد. در حالت پیش نمایش می توانید قبل از استفاده از هر ویژگی، تغییرات را روی سایت خود تست کرده و مشاهده کنید. معمولا نیازی به فعال سازی این گزینه نخواهد بود چرا که اگر مشکلی پیش بیاید می توانید هر بخش را به راحتی غیر فعال کنید.

۲. فعال سازی کش صفحه

مطلب مرتبط:  راهکارهای افزایش سرعت لود سایت به زیر ۱ ثانیه!

ویژگی بسیار مهم پلاگین W3 Total Cache است. کش صفحه به تنهایی می تواند باعث بهبود عملکرد سایت شما شود.

حتما کش صفحه را فعال کنید. باید ویژگی Disk: Enhanced را که به صورت پیش فرض انتخاب شده است برگزینید:

۳. فشرده سازی – غیرفعال

فشرده سازی می تواند کدهای سایت شما را بدون از دست رفتن هیچ گونه عملکردی فشرده کند. شما حتما باید کدهای خود را به منظور بهبود زمان لود صفحه فشرده کنید. اما CloudFlare نیز از فشرده سازی پشتیبانی کند. لذا پیشنهاد می کنیم که به جای پلاگین، از CloudFlare برای فشرده سازی استفاده کنید.

بنابراین اگر قصد دارید تا تمام آموزشهای این مقاله را دنبال نموده و از CloudFlare استفاده کنید فشرده سازی را در W3 Total Cache فعال نکنید.

۴. کش دیتابیس – غیرفعال

دیتابیس، جایی است که اطلاعات دقیق مطالب، صفحات و هر چیز دیگر شما ذخیره شده است. کش کردن دیتابیسمی تواند باعث بهبود عملکرد دیتابیس شما شود و زمان ساخت مطالب، صفحات و فید rss را کاهش دهد.

اما اگر از هاست اشتراکی استفاده می کنید، کش دیتابیس می تواند به خاطر بارگزاری فعالیتهای زیاد بر سی پی یو سرورتان، باعث کند شدن سایت شود.

لذا اگر از هاست اشتراکی استفاده می کنید توصیه می کنیم که کش دیتابیس را غیرفعال نگه دارید. اگر از سرور اختصاصی یا vps استفاده می کنید می توانید آن را فعال نمایید.

۵. کش آبجکت – فعال

کش آبجکت ممکن است برای هاستهای اشتراکی مناسب نباشد. شاید هم مشکلی وجود نداشته باشد. باید امتحان کنید تا بفهمید که روی هاست شما مشکل دارد یا نه. ارزش امتحان کردن را دارد. اما اگر متوجه شدید که داشبورد وردپرس شما به کندی لود می شود ممکن است بخواهید برگردید و آن را غیر فعال نمایید.

اما فعلا کش آبجکت را فعال نموده و روش Disk را برگزینید:

۶. کش مرورگر – فعال

کش مرورگر سرعت سایت را از طریق ذخیره فایلهای استاتیک در مرورگر بازدیدکنندگان افزایش می دهد و به خاطر همین ذخیره سازی، نیاز به لود مجدد محتوای استاتیک را از بین می برد.

حتما این گزینه را فعال کنید:

۷. CDN – فعال

چون می خواهید از CDN کلود فلر استفاده کنید، الان وقت قعال سازی و تنظیم کردن آن نیست. لذا آنرا غیرفعال نگه دارید. نگران نباشید. بعدا به شما نشان خواهیم داد تا چگونه از CloudFlare استفاده کنید.

۸. پروکسی معکوس – غیرفعال

پروکسی های معکوس مفهوم پیشرفته ای هستند که معمولا نیاز به استفاده از هاستهای اختصاصی دارند. لذا می توانید آن را غیرفعال نگه دارید.

۹. مانیتورینگ – بی خیالش!

نیازی به تنظیم مانیتورینگ ندارید. پس نادیده بگیریدش!

۱۰. اشکال زدایی – غیرفعال

تنهای در صورتی که بخواهید از سایت خود رفع عیب کنید آنرا فعال نمایید. لذا در غیر این صورت تمام گزینه های اشکال زدایی را غیرفعال نگه دارید. این گزینه ها فقط کدهایی اضافی به سایت شما می افزایند.

همه چیزی که می بایست در بخش تنظیمات عمومی انجام می دادید همینها بود. ممکن است چند گزینه اضافی دیگر نیز وجود داشته باشد که می توانید آنها را نادیده بگیرید.

در مرحله بعدی شما باید هر بخش را در حالت جزییات بیشتر پیکربندی کنید. می توانید با کلیک بر روی آپشنهای مرتبط در زیرمنوهای منوی performance، به تنظیمات بیشتری از هر خصوصیت دسترسی پیدا کنید:

به یاد داشته باشید که شما فقط به پیکربندی هر ویژگی که در فوق فعال کرده اید نیاز دارید. لذا نیازی به تنظیم همه آنها ندارید.

مرحله سوم: پیکربندی کش صفحه

اول به تنظیمات کش صفحه وارد شوید. سپس به آپشنهای مختلف صفحه رفته و طبق دستورالعمل زیر اقدام کنید. اگر به هر بخشی اشاره نشده است می توانید آن را در حالت پیش فرض نگه دارید.

۱. عمومی

زیر بخش عمومی تیک تمام گزینه های زیر را فعال کنید:

  • کش صفحه اصلی
  • کش rss
  • کش ssl – کلودفلر گواهی نامه رایگان  ssl ارائه می دهد. حتی اگر در حال حاضر از ssl استفاده نمی کنید می توانید این تیک را فعال نمایید.
  • غیرفعال سازی کش برای کاربران وارد شده

می توانید تیک های دیگر را غیرفعال نگه دارید:

۲. پیش بارگزاری کش

در این بخش تنظیمات زیر را لحاظ کنید:

Automatically prime the page cache: فعال کنید

Update interval: 900 ثانیه

Pages per interval: 10

Pages per interval: لینک دقیق سایت مپ شما.معمولا به این شکل است: khalayegh.com/sitemap.xml

Preload the post cache upon publish events:  فعال کنید

می توانید بقیه گزینه های این بخش را به حالت پیش فرض باقی بگذارید.

مرحله چهارم: پیکربندی کش آبجکت

به علت اینکه کش دیتابیس و فشرده سازی نباید فعال باشند می توانید مستقیما وارد تنظیمات کش آبجکت شوید.

می توانید همه گزینه های این بخش به جز موارد زیر را روی حالت پیش فرض تنظیم کنید:

Default lifetime of cache objects: 180 ثانیه

Garbage collection interval: 3600 ثانیه

مرحله پنجم: پیکربندی کش مرورگر

آخرین بخشی که باید پیکربندی شود:

۱. عمومی

زیر آپشن عمومی باید چند باکس اضافی را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که تمام موارد زیر را فعال نموده اید:

Set Last-Modified header: فعال
Set expires header: فعال
Set cache control header: فعال
Set entity tag (eTag): فعال
Set W3 Total Cache header: فعال
Enable HTTP (gzip) compression: فعال

می توانید گزینه های دیگر را غیرفعال کنید و به حالت پیش فرض باقی بگذارید.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع افزایش سرعت و عملکرد وردپرس

مرحله ششم: پیکربندی افزونه ی CloudFlare پلاگین W3 Total Cache

این بخش، در انتهایی ترین قسمتهای تنظیمات پیکربندی پلاگین توتال کش قرار دارد. اکنون آخرین کاری که باید در پلاگین W3 Total Cache انجام دهید این است که به صفحه افزونه های پلاگین بروید و CloudFlare را فعال کنید.

پس از پیکربندی CloudFlare باید به این صفحه برگردید و مشخصات ورود به CloudFlare را وارد کنید.

اکنون زمان حرکت به سوی پیکربندی CloudFlare فرا رسیده است. کمربند ها را محکم ببندید!

چگونه CloudFlare را برای وردپرس پیکربندی کنیم؟

خبر خوشی برایتان دارم. اگر بخشهای پیکربندی پلاگین W3 Total Cache را طبق این مقاله انجام داده باشید، انجام پیکربندی CloudFlare به راحتی قدم زدن در پارک خواهد بود. یه فنجان چای برای خودتان بریزید و پشت مانیتور بنشینید.

مرحله اول: یک حساب کاربری در CloudFlare بسازید و آدرس سایت خود را وارد کنید.

به سایت CloudFlare.com بروید و یک حساب کاربری برای خودتان بسازید.

وقتی حساب کاربری را ساختید CloudFlare از شما می خواهد تا آدرس سایت خود را وارد کنید. آدرس سایت را وارد کرده و روی Scan DNS Records کلیک کنید.

پس از انجام این کار CloudFlare یک ویدئوی آموزشی به شما نشان خواهد داد و وبسایت شما را اسکن خواهد کرد. وقتی اسکن به پایان رسید روی دکمه Continue کلیک کنید.

مرحله دوم: رکورد DNS خود را وریفای کنید.

در صفحه بعدی که برایتان باز می شود نیاز است تا رکوردهای DNS خود را تایید کنید. گرچه این کار کمی گیج کننده است اما اگر یک تازه کار هستید همه چیزی که نیاز دارید را به شما خواهیم گفت:

اطمینان حاصل کنید که آیکون نارنجی رنگ CloudFlare را روبروی آدرس سایت خود می بینید. این امر به این معنی است که CloudFlare به ترافیک سایت شما سرعت خواهد بخشید. اگر از هر گونه ساب دامین استفاده می کنید باید آن ها را نیز به CloudFlare بشناسانید و آیکون نارنجی رنگ روبروی آدرس سایت وجود داشته باشد.

به محض اینکه آیکون نارنجی رنگ را ببینید آماده تبدیل شدن به موتور جت هستید!

مرحله سوم: سطح پلان خود را تعیین کنید

به خاطر اینکه این مقاله به افزایش رایگان سرعت سایت شما می پردازد باید پلان رایگان را انتخاب کنید. برای اکثر مدیران سایتها پلان رایگان به اندازه کافی قدرتمند است.

مرحله چهارم: نیم سرورهای خود را ویرایش کنید.

در مرحله آخر شما نیاز دارید تا نیم سرورهای دامنه خود را از نیم سرورهای فعلی هاست خود به نیم سرورهای ارائه شده توسط CloudFlare تغییر دهید.

برای انجام این کار نیاز است تا به سایتی که از آن دامنه را خریداری نموده اید مراجعه نموده و نیم سرورهای خود را تغییر دهید. اگر به کمک نیاز داشته باشید می توانید از تیم پشتیبانی شرکتی که از آن دامنه را خریداری نموده اید تماس داشته بگیرید.

حدودا ۲۴ ساعت طول می کشد تا تغییرات شما اعمال شود. اما نگران نباشید. در این مدت برای سایت شما هیچ اتفاقی نمی افتد.

مرحله پنجم: فعالسازی CloudFlare در پلاگین W3 Total Cache

بسیار خب دوستان. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

اکنون فقط نیاز است تا به پلاگین W3 Total Cache برگردید و مشخصات ورود به CloudFlare را به منظور همگام سازی وارد نمایید.

در داشبورد وردپرس به بخش افزونه های پلاگین W3 Total Cache رفته و روی لینک تنظیمات در زیر قسمت افزونه CloudFlare کلیک کنید.

روی دکمه Authorize یا اجازه نامه در زیر بخش Credentials یا مجوزها کلیک کنید.

آدرس ایمیل خود را برای ایجاد دسترسی به اکانت CloudFlare و ساخت کلید API وارد نمایید.

می توانید کلید API را کلودفلر را با رفتن به مسیر حساب کاربری من، و یافتن بخش API Key بیابید.

وقتی که مشخصات خود را ذخیره کردید باید بخشی جدید با تعدادی گزینه تنظیماتی ببینید.

مرحله ششم: فشرده سازی کلودفلر را روشن کنید.

به شما قول می دهم که این بخش، بخش پایانی است! فقط کافی است تا به این تنظیمات بروید و همه سطوح فشرده سازی را فعال کنید:

همین بود. تنظیمات را ذخیره کنید. یک استکان چای برای خودتان بریزید و بابت افزایش سرعت سایتتان، یک جشن کوچک برای خودتان راه بیندازید.

اگر نیازی احساس کردید می توانید تنظیمات ssl و تنظیمات امنیتی را نیز در همین صفحه پیکربندی کنید. اما بهتر است آنها را در حالت پیش فرض قرار دهید.

با اینکه مراحل کمی طولانی بود اما وقتی که یک بار آن را انجام دهید دیگر برای همیشه نیازی به دستکاری نخواهد بود.

نکات ضروری:

در صورتی که بخواهید از کلودفلر استفاده کنید دیگر نمی توانید از گواهی ssl که هاست شما ارائه کرده است استفاده کنید. به همین علت مجبور به هزینه مجدد خواهید بود. همانطور که می دانید استفاده از https یکی از فاکتورهای سئو است هر چند که فاکتورهای بی شماری وجود دارد و تاثیر استفاده از https آنقدر ها چشم گیر نیست که انتظار داشته باشید بلافاصله پس از فعال سازی آن، بازدیدکنندگانتان چند برابر شود. بیشترین علت استفاده از https باید افزایش امنیت سایت باشد که به شما ارائه می شود.

امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید و توانسته باشید CDN را روی سایت خود اجرا نمایید. در صورتی که به مشکل خوردید ما را در جریان بگذارید تا به راهنمایی تان بپردازیم.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها