مختصر و مفید با افزایش سرعت سایت

بر طبق بررسی های مختلف مشخص شده است که اگر به اندازه یک ثانیه، سرعت سایت خود را افزایش دهید، ۷ درصد بر میزان فروش خود به مشتریان افزوده اید.

علاوه بر مزایای مستقیمی که دارد، این حقیقت مشخص شده است که سرعت سایت تاثیر زیادی بر سئو دارد. گوگل عمدا به صورت مبهم در این باره اظهار نظر کرده است اما تحقیقات مختلف نشان داده است که بین سرعت و سئو رابطه مستقیم وجود دارد. چیزی که واضح است این است که در نزد گوگل، سرعت بهتر مساوی است با رنک بالاتر.

چرا یک سایت، کند است؟

این سوال، کلیدی برای اتخاذ تصمیم هوشمندانه در خصوص روش افزایش سرعت سایت است. تفاوتی عظیم است بین کندی سایت ناشی از هاست ضعیف و سایت کندی که علت کند بودنش، کدنویسی نامناسب یا وجود تصاویر بیش از حد است.

تفاوت هاستهای اشتراکی، سرور مجازی و هاست اختصاصی

هاستهای اشتراکی ارزان ترین نوع هستند و پایینترین سرعت را ارائه می دهند. علت سرعت پایین این هاستها این است که چند ده سایت روی یک سرور هستند. به این معنی که چند ده سایت، فضای هارد، رم و سی پی یو و ترافیک یک سیستم را استفاده می کنند.منابع به صورت مساوی تقسیم نمی شود. یک سایت مشکل دار می تواند ۸۰ درصد از منابع سرور را استفاده کند در حالی که بقیه سایتها فقط ۲۰ درصد از منابع را مصرف خواهند کرد.

سرور مجازی نیز همچنان به صورت اشتراکی است اما معمولا تعداد سایتهای مشترک، کمتر بوده و منابع نیز به صورت مساوی تقسیم می شوند. برای مثال اگر ۵ کاربر روی همان سرور باشند هر کدام ۲۰ درصد از رم را در اختیار خواهند داشت. اگر یک سایت بخواهد بیش از این مقدار مصرف کند، سایتش از دسترس کاربرانش خارج می شود اما سایتهای دیگر به خوبی به عملکرد خود ادامه خواهند داد.

در هاست یا سرور اختصاصی شما تنها استفاده کننده ی سرور هستید و تمام منابع آن در اختیار سایت شما قرار خواهد گرفت. این موضوع به کلی مشکل سایتهای همسایه بد در هاستهای اشتراکی را حل خواهد کرد و شما منابع بیشتر و سریعتری نسبت به سرور مجازی خواهید داشت. هر چه منابع سرور بیشتر و قوی تر باشد سرعت و پهنای باند شما بیشتر خواهد شد.

روشهای افزایش سرعت سایت

۱. ورژن php سرور خود را آپدیت کنید.

۹۹ درصد از ما قادر به بهینه سازی php خود نیستیم. اما می توانیم چک کنیم که آیا آپدیت هست یا نه. بنابر تجربه، هر چه هاست حرفه ای تری انتخاب کنید این احتمال بیشتر وجود دارد که آنها ورژن php سرور شما را آپدیت کنند. بسیاری از سرورهای ارزان قیمت تنها در صورتی که ازشان بخواهید، این کار را برایتان انجام می دهند و نه به صورت اتوماتیک.

اگر به شاخصهای نمودار php ذیل نگاهی بندازید خواهید فهمید که چرا این آپدیت اهمیت دارد. همانطور که می بینید تنها آپدیت کردن ورژن php به آخرین ورژن می تواند تاثیری شگرف بر سرعت سایت شما داشته باشد. اینکه چگونه بتوانید php را آپدیت کنید به محیط کاربری هاست شما بستگی دارد. اگر وارد هاست خود شوید می بایست به دنبال تنظیمات یا پیکربندی php بگردید. سپس یک لیست کشویی خواهید دید که اگر آن را باز کنید، ورژنهای مختلف php را برایتان نمایش خواهد داد. کافی است آخرین ورژن را انتخاب کرده و تغییرات را ذخیره کنید. پس از چند دقیقه تغییرات شما اعمال خواهد شد.

قبل از اینکه php را آپدیت کنید باید بدانید که این کار ممکن است خطراتی داشته باشد. کدهای وبسایت و فایلهای شما نباید ناپدید شوند اما اگر خیلی قدیمی باشند ممکن است دچار مشکلات غیرمنتظره ای شوید. اگر کار خراب شد از هاست خود بخواهید تا سایتتان را به حالت قبلی برگرداند یا به اصطلاح داون گرید کند.

۲. ریکوئست ها را کاهش دهید.

در مقاله راهنمای جامع افزایش سرعت و عملکرد وردپرس به این مورد اشاره کردیم. در این مقاله نیز مواردی را می افزاییم.

استفاده به جا از تصاویر: به وسیله افزودن تصاویر یا فایلهای مدیای دیگر، تعداد درخواستهای http را افزایش خواهید داد. خیلی ساده بگویم. هر چه تعداد تصاویر کمتری استفاده کنید تعداد درخواستهای http کمتری خواهید داشت و در نتیجه صفحه شما سریعتر لود می شود. لذا به مقدار لازم از تصاویر استفاده کنید و نه بیشتر.

مطلب مرتبط:  روشهای جلوگیری از کاهش سرعت سایت ناشی از نصب پلاگینها

ادغام تصاویر: ضمنا می توانید از sprites تصاویر در css استفاده کنید. یعنی اینکه به جای لود تک تک تصاویر، آنها را در یک تصویر بزرگ در کنار هم قرار دهید و سپس با استفاده از css به هر تصویر، در مکان مورد نظر خود آدرس دهی کنید. (انجام این کار به آشنایی با برنامه نویسی نیاز دارد.)

ادغام فایلها (در اسکریپت و استایل) : به جای لود کردن ۱۰ اسکریپت یا فایل استایل، آنها  را تبدیل به یک فایل کنید. این کار باعث افزایش سرعت سایت شما می شود. این امر به این معنی است که به جای اینکه ۱۰ فایل ۲۰ کیلوبایتی را دانلود کنید، یک فایل ۲۰۰ کیلوبایتی دانلود کنید. از پلاگینهای زیر نیز می توانید برای اینکار استفاده کنید :

MinQueue ،Merge ، Minify ،Refresh and Dependency ،Minification

lazy load تصاویر : تصاویر را با تاخیر بارگزاری کنید. با کمک پلاگینهای Lazy loading images یا استفاده از پوسته هایی که به صورت پیش فرض به شما این امکان را می دهند می توانید کاری کنید که وقتی کاربر به تصویر مورد نظر اسکرول کرد و یا به اصطلاح به تصویر برخورد کرد در همان لحظه لود شود. با این کار سرعت لود صفحه را افزایش خواهید داد.

۳. پلاگینهای ناکارآمد را شناسایی کنید.

با استفاده از پلاگین (P3 (Plugin Performance Profiler بررسی کنید که هر پلاگین چند ثانیه طول می کشد تا لود شود. سپس اگر امکان پذیر بود آنرا با پلاگین سریعتری جایگزین نموده یا اینکه کلا بی خیال استفاده از پلاگینهای سنگین شوید.

۴. زیبای خفته را بخوابانید!

افکتها و انیمیشنهای مختلف، باعث زیبایی صفحه شما می شوند. اما به همان میزان که زیبا هستند، باعث کاهش سرعت سایت شما نیز می گردند. همچنین اسلایدرهایی که استفاده می کنید علاوه بر اینکه تاثیر نامناسبی بر سئو دارند به شدت بر سرعت سایت شما اثر گذاشته و آن را کند می کنند.

هدفتان از طراحی سایت چیست؟ پول درآوردن از آن یا بزک دوزک کردنش؟ برای پول درآوردن، باید سایت سریعی داشته باشید و بزک دوزک با سرعت در تضاد است. لذا تا حد امکان از سنگین کردن سایت خود پرهیز کنید. ضمن اینکه اگر حذف اسلایدر یا بخشهای جذاب و زیبای سایت باعث کاهش نرخ تبدیل سایت شما شد، می توانید آنها را با المانهای سبکتر و شکیل تر جایگزین نمایید.

۵. پلاگینی برای کاهش سایز تصاویر استفاده کنید.

البته بهتر است که با نرم افزارهای ویرایش تصویر رایگان مثل GIMP یا photoscape سایز تصویر را کاهش داده و در سایت خود آپلود کنید. اما اگر چنین کاری را انجام ندادید می توانید از پلاگینهای  WP Smush یا پلاگینهای دیگر برای این منظور استفاده کنید. هر چند که ترجیح با روش اول است.

کاهش سایز تصاویر بین ۳۰ تا ۸۰ درصد بدون افت قابل تشخیص در کیفیت، باعث افزایش سرعت بارگزاری تصاویر و در نتیجه افزایش سرعت سایت می شود.

۶. فشرده سازی Gzip را فعال کنید.

به وسیله این نوع از فشرده سازی فایلهای شما قبل از ارسال به مرورگر کاربر فشرده می شوند. علت استفاده از این نوع فشرده سازی این است که فایلهای css و html محتوای تکراری زیادی دارند.

به عنوان مثال اگر در کدهای php یا html سایت خود ۱۰۰ بار عبارت “khalayegh is awesome’ داشته باشید، می توانید آنرا با kia جایگزین نمایید و به این طریق مقادیر زیادی فضای فایلها را کاهش دهید.

برای فعال سازی فشرده سازی Gzip علاوه بر استفاده از پلاگینهای کش می توانید کد زیر را به فایل  htaccess. خود بیفزایید.

<IfModule mod_deflate.c>
# Compress HTML, CSS, JavaScript, Text, XML and fonts
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf
AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml

# Remove browser bugs (only needed for really old browsers)
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
Header append Vary User-Agent
</IfModule>

۷.  اولویت بندی محتوا : اسکریپتها را در فوتر بارگزاری کنید.

وقتی از تابع ()wp_enqueue_script استفاده می کنید پارامتر پنجم را روی true قرار دهید تا اسکریپت در فوتر لود شود. این کار سرعت سایت را افزایش خواهد داد. تعداد درخواستها یا سایز فایل را کاهش نمی دهد بلکه ابتدا فقط محتوای ضروری لود می شود. ضمنا اگر یه اسکریپت خراب شود و کار نکند، اعمال این تغییر مانع لود شدن محتواهای دیگر نمی شود.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع افزایش سرعت و عملکرد وردپرس

اگر با کدنویسی غریبه هستید پلاگینهایی برای اینکار وجود دارد نظیر autoptimize .

استایلها را نیز همیشه در هدر سایت لود کنید. فایلهای css را.

۸. تصاویر را در اندازه صحیح خود به کار بگیرید.

وقتی در وردپرس از تصاویر خروجی می گیرید می توانید سایز تصویری که استفاده می کنید را تنظیم کنید. اغلب می دانید که این تصاویر چقدر بزرگ هستند. تصاویری مثل تصاویر شاخص، تصویر بند انگشتی، آواتار و غیره.

با استفاده از تابع ()add_image_size می توانید سایز این تصاویر را مشخص کنید. این امر به این معنی است که تصویر با هر سایزی که آپلود شده باشد، وردپرس یک کپی از تصویر در اندازه ای که شما مشخص کرده اید می سازد و در مکان مورد نظر درج می کند.

یعنی اگر ما تصویری به ابعاد ۶۰۰ در ۳۲۰ نیاز داریم به دو دلیل باید تصویری با سایز دقیق بگیریم:

  • اگر ما تصویری بزرگتر از میزان مورد نیاز درج کنیم پهنای باند هدر می رود و سرعت کاهش می یابد.
  • تصویر ریسایز می شود – چه کوچکتر شود و چه بزرگتر – قدرت پردازش سمت کاربر را می گیرد و کیفیت تصویر نیز کاهش می یابد.

۹. کوئری ها را کاهش داده و بهینه کنید.

کوئری های دیتابیس به علت مصرف حافظه، به میزان قابل توجهی سرعت را کاهش می دهند.

در وحله اول از اجرای کوئری های ردیفهای دیتابیس جلوگیری کنید. تعداد زیادی تابع در دسترس شما قرار دارد که به کمک آنها می توانید جلوی ارسال نظرات مطالب را بگیرید و از ایجاد متادیتا و تاکسونومی دلخواه جلوگیری کنید.

اگر نیاز دارید تا خودتان یک کوئری بنویسید می توانید از کلاس WPDB استفاده کنید تا کارایی و امنیت بیشتری ایجاد کنید. از اتصال جداول و دیگر چیزهای پیچیده خودداری کنید. در اکثر موارد بهتر است که از دو کوئری مجزا و سریعتر استفاده نمایید.

اگر کوئری های شما به خوبی نوشته شده باشد تعداد زیادی ابزار برای یافتن کوئری ها و مشاهده همه آنها در موقع اجرای درخواست وجود دارد. می توانید از پلاگین Query Monitor یا تابع :

define('SAVEQUERIES', true)

در فایل کانفیگ خود استفاده کنید و همه کوئری ها را با استفاده از :

$wpdb->queries

نمایش دهید.

همچنین می توانید از کوئری های کند MYSQL گزارش بگیرید. این ویژگی در اکثر هاستها فعال است یا اینکه می توانید درخواست دهید تا فعالش کنند.

پلاگینهایی نیز برای غیرفعال کردن کوئری های زاید وجود دارند. نظیر Remove Query Strings From Static Resources .

۱۰. استفاده از فعال سازی، غیرفعال سازی و حذف هوک ها

همه دسترسیهایی که پلاگینها برای انجام درخواستهای خود نیاز دارند ضروری نیست. ایجاد نقشهای اضافی، تولید مجدد قوانین دوباره نویسی، افزودن جداول دیتابیس سفارشی و مواردی از این قبیل.

باید این موارد را در یک تابع فعال سازی بگنجانید تا زمانی که پلاگین فعال است اجرا شوند. این امر پردازش را کاهش داده و سرعت را افزایش می دهد.

از طرف دیگر باید اطمینان حاصل کنید که برخی از این موارد در هنگام غیرفعالسازی پلاگین، کاملا حذف می شوند و با استفاده از هوکهای حذف و غیرفعالسازی، برخی دیگر از اجزا نیز به صورت کامل پاک می گردند.

این کار باعث می شود تا دیتابیس تازه بماند و مدت زمان افت سرعت ناشی از اوج بارش نیز کاهش می یابد. در صورتی که چنین اتفاقی ناخواسته اتفاق بیفتد، یک بهینه سازی ساده کافی خواهد بود تا همه چیز به عالت عادی برگردد. برای مطالعه توضیحات بیشتر در این خصوص می توانید این مقاله انگلیسی استفاده کنید.

امیدواریم از این مقاله نیز حداکثر استفاده را برده باشید. اگر روشهای دیگری برای افزایش سرعت سایت می شناسید خوسحال می شویم با ما نیز به اشتراک بگذارید. در صورتی که سوالی داشتید با ما در میان بگذارید.

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها