درمان خانگی خونریزی لثه ؛ علل و علائم خونریزی لثه

درمان خانگی خونریزی لثه :

خونریزی  لثه چیست؟ خونریزی لثه به وضعیت بالینی اطلاق می‌شود که در آن لثه ها متورم شده و اغلب موقع مسواک زدن و یا خوردن مواد غذایی سفت دچار خونریزی می‌شود. خونریزی لثه ممکن است ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باشد، البته می‌تواند نشانه دیگر مشکلات حوزه سلامت مانند حاملگی، کمبود ویتامین، اسکوربوت، لوسمی یا بسیاری از انواع عفونت‌ها نیز باشد. در این مطلب قصد داریم به بررسی علت خونریزی لثه، علائم و راه‌های درمان خانگی خونریزی لثه بپردازیم. با ما همراه شوید:

علت خونریزی لثه ، درمان خونریزی لثه ، درمان گیاهی خونریزی لثه ، برای جلوگیری از خونریزی لثه چه باید کرد

درمان خانگی خونریزی لثه

با استفاده از روش‌های درمان خانگی خونریزی لثه که به راحتی نیز در دسترس قرار دارند، این بیماری قابل پیشگیری است. با انجام این راهکارهای خانگی به راحتی می‌توانید در عرض چند هفته بیماری دندان خود را بهبود ببخشید. با این وجود، چنانچه راهکار‌های خانگی کارساز به نظر نرسد، در چنین شرایطی احتمالاً باید به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی لثه به بیان ساده به خونریزی منظم لثه‌ اطلاق می‌شود. گاهی ممکن است خونریزی لثه نشانه‌ی برخی بیماری های جدی مانند اختلال پلاکتی یا لوسمی باشد. چنانچه اقدامات مراقبتی به درستی برای این بیماری انجام نشود، ممکن است منجر به ژنژیویت یا التهاب لثه شود. خوشبختانه، خونریزی لثه قابل برگشت به حالت عادی بوده و به کمک درمان های ساده و آسان خانگی و همچنین رعایت اصول بهداشت دهان و دندان برطرف می‌شود.

علل خونریزی لثه

بنابر گزارش سایت  MedlinePlus، ممکن است علت خونریزی لثه ، کمبود ویتامین، اسکوربوت، تغییرات هورمونی  ناشی از بارداری، لوسمی، بسیاری از عفونت ها یا مسواک زدن خیلی محکم دندان‌ها باشد. در ادامه مطلب درباره آنها بیشتر صحبت می‌کنیم:

ژنژیویت:  این بیماری در حالتی اتفاق می‌افتد که پلاک به مدت طولانی روی دیواره لثه باقی بماند. پلاک در واقع همان مواد غذایی باقی مانده و باکتری‌هایی است که وقتی درست و منظم مسواک نزنید، روی دندان ها باقی می مانند. تجمع پلاک روی دیواره لثه باعث ایجاد ژنژیویت و در نتیجه خونریزی لثه می‌شود.

پریودنتیت: دیگر علت خونریزی لثه ، پریودنتیت است. این بیماری در حالتی اتفاق می‌افتد که ژنژیویت به مرحله پیشرفته رسیده باشد. پریودنتیت نوعی عفونت لثه، استخوان فک و بافت‌های نرم اطراف دندان است که ممکن است خونریزی لثه را نیز در پی داشته باشد.

کمبود ویتامین: کمبود ویتامین‌های سی و کا می تواند به راحتی به علت درجه یک خونریزی لثه تبدیل شود. کمبود این ویتامین‌ها در کودکان و بزرگسالانی که در کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه زندگی می کنند بسیار شایع است. اگر دندانپزشک به شما بگوید که دندان های سالمی دارید ولی هنوز دچار خونریزی لثه می‌شوید، با انجام آزمایشات می توانید علت آن را تا حدودی ناشی از نوعی کمبود ویتامین بدانید.

علائم خونریزی لثه

بیماری های لثه اغلب مواقع ممکن است فاقد درد باشند. از این جهت بهتر است که به دنبال علائم زیر باشید:
تورم لثه‌ها، التهاب و قرمزی لثه‌ها، بوی بد مداوم دهان، مزه بد دهان، سستی دندان‌ها، جمع شدن عفونت اطراف دندان‌ها و لثه، وجود خون در بزاق دهان، خونریزی به هنگام مسواک زدن دندان‌ها یا تف کردن.

مطلب مرتبط:  راهنمای بیماری آبسه پاروتید

درمان های پزشکی برای خونریزی لثه :

اگر به طور منظم اقدامات پیشگیرانه اعم از درست مسواک زدن، نخ کشیدن دندان، تنظیم مرتب دندان‌های مصنوعی (در صورت استفاده از آن‌ها) و رعایت بهداشت دهان و دندان را انجام می‌دهید ولی همچنان خونریزی لثه خونریزی دارید، در ادامه چند راهکار درمان خونریزی لثه ، که ممکن است به کارتان بیاید را به شما معرفی می‌کنیم:

اگر می‌خواهید از شر همه پلاک‌های جمع شده روی دندان‌های‌تان خلاص شوید، اصلی‌ترین راه درمان این است که به دندانپزشک مراجعه کنید. وقتی پلاک به مرور به تارتار تبدیل می‌شود به عفونت تغییر حالت می‌دهد که در چنین وضعیتی باید برداشته شود (تارتار ماده‌ای بسیار چسبناک و سخت است که به دندان‌ها می‌چسبد).

جرم‌گیری یکی دیگر از راه‌های درمان خونریزی لثه است که به کاهش سرعت پیشرفت هر نوع بیماری لثه کمک می کند.

اگر از شدت بیماری پریودنتال رنج می برید، باید دوره درمان پریودنتال را تحمل کنید.
بسته به شدت بیماری ممکن است  برای توقف خونریزی حتی نیاز به عمل جراحی دندان داشته باشید.
برای درمان خونریزی لثه با تجویز پزشک از مکمل های ویتامین استفاده کنید.

راه‌های درمان خانگی خونریزی لثه :

راه‌های متعددی برای درمان خانگی خونریزی لثه وجود دارد که همواره می توان از آن‌ها برای جلوگیری یا درمان خونریزی لثه کمک گرفت. این درمان‌ها عبارتند از:  مصرف مرکبات، شیر، سبزیجات خام، جوش شیرین، میخک، روغن میخک، مریم گلی، روغن نعناع، ​​چای برگ همیشه بهار، چای بابونه، آب نمک و ماساژ لثه‌ها است. در کنار این درمان‌ها باید سیگار کشیدن و خوردن غذاهای چرب را نیز کنار بگذارید.

مرکبات

درمان خانگی خونریزی لثه

 

یکی از دلایل اصلی خونریزی لثه، کمبود ویتامین C است. مرکباتی مانند پرتقال و لیموترش و همچنین سبزیجات به خصوص گل کلم و برگ کلم، ویتامین سی مورد نیاز را تأمین می‌کند و بدین طریق باعث جلوگیری از خونریزی لثه می‌شود.

شیر

شیر نیز یکی از منابع غنی از کلسیم است که همواره برای تقویت لثه ها باید در برناهه غذایی وجود داشته باشد. از این رو،، برای جلوگیری از خونریزی باید به طور منظم شیر مصرف شود.

اجتناب از سیگار کشیدن

سیگار کشیدن باعث می‌شود محیط دهان بی‌هوازی شود و در نتیجه شرایط برای رشد برخی باکتری‌ها فراهم شود. بنابراین، برای اینکه دهان‌تان از باکتری‌های مصون بماند، باید سیگار کشیدن را کنار بگذارید.

سبزیجات خام

دیگر درمان خانگی خونریزی لثه جویدن سبزیجات خام است. این کار سبب تمیز شدن دندان ها و تحریک گردش خون در لثه ها می‌شود. بنابراین، بهتر است سبزیجات خام را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

آب قره‌قاط و آب جوانه گندم

استفاده از آب قره‌قاط یا آب جوانه گندم به عنوان درمان گیاهی خونریزی لثه می تواند سبب تسکین درد در افراد مبتلا به خونریزی لثه شود. آب قره‌قاط به واسطه خواص ضد باکتریایی‌اش می‌تواند سبب تمیز کردن لثه‌ها از باکتری های اضافی شود.

مطلب مرتبط:  راهنمای جامع درمان خانگی برفک دهان

جوش شیرین

درمان خانگی خونریزی لثه

جوش شیرین با اسیدی کردن محیط دهان باعث از بین رفتن باکتری‌های می‌شود. برای استفاده از جوش شیرین می‌توانید مقداری از آن را با انگشتان‌تان روی لثه‌ بمالید.

میخک

درمان خانگی خونریزی لثه

 

برای استفاده از میخک می‌توانید آن را در دهان نگهدارید، به آرامی بجوید و یا روغن آن را روی لثه‌ها بمالید. این یکی از درمان‌های خانگی ساده و قدیمی است که برای تمام مشکلات دندان به خصوص خونریزی لثه استفاده می‌شود.

روغن نعناع و مریم‌گلی

برای مسواک زدن دندان‌ها می‌توانید از هر دو گونه روغن نعناع و روغن مریم‌گلی استفاده کنید، چرا که این روغن‌ها دهان‌تان را تازه و تمیز نگه می‌دارد.

چای برگ همیشه بهار و چای بابونه

درمان خانگی خونریزی لثه

 

چای تهیه شده از برگ گیاه بابونه و همیشه بهار یکی دیگر از راه‌های درمان گیاهی خونریزی لثه است که می‌تواند سبب تسکین خونریزی شود.

آب‌نمک

آب نمک برای درمان خانگی خونریزی لثه مناسب است.بدین منظور، پس از مسواک زدن دندان‌ها یک مشت نمک را به آب ولرم اضافه کنید و آن را در دهان غرغره کنید.

ماساژ

ماساژ ملایم لثه به کمک انگشتان پس از مسواک زدن دندان‌ها به بهبود گردش خون منجر می‌شود. انجام این کار سبب تقویت لثه‌ها و جلوگیری از خونریزی می‌شود. در انتهای مطلب می‌خواهیم به شما بگوییم که برای جلوگیری از خونریزی لثه چه باید کرد ؟

پرهیز از خوردن غذاهای چرب

رژیم غذایی چرب، پرادویه و سنگین حاوی مواد غذایی است که مابین حفره‌های دندان‌ها قرار می‌گیرند و منابع غذایی میکروب‌های مضر را تأمین می‌کنند و در نتیجه به خونریزی لثه یا حتی التهاب لثه منجر می‌شوند. از این رو، چنانچه از خونریزی لثه رنج می‌برید و نمی‌دانید که برای جلوگیری از خونریزی لثه چه باید کرد ، بهتر است تا حد ممکن از خوردن غذاهای چرب خودداری کنید.

به نقل از دانشگاه بهداشت و درمان آیووا، برای جلوگیری از رسوب پلاک باید از مسواک و نخ دندان به عنوان درمان خانگی خونریزی لثه استفاده کنید. علاوه بر این، بهتر است هر ۶ ماه یکبار برای چکاپ‌ منظم و برداشتن پلاک به دندان‌پزشک مراجعه کنید. رعایت نکات بهداشت قسمت‌های مختلف دهان نه تنها باعث کاهش خونریزی لثه می‌شود، بلکه مانع از مشکلات مربوط به دندان مانند پریودنتیت و ژنژیوویت می‌شود. این نکته را نیز باید مدنظر داشت که سیم‌های دندان نباید سفت باشد بلکه باید به درستی جا گرفته باشد، چرا که کشیدگی هم می‌تواند سبب خونریزی لثه شود.

درمان خانگی خونریزی لثه

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

organicfacts.net

علت خونریزی لثه ، درمان خونریزی لثه ، درمان گیاهی خونریزی لثه ، برای جلوگیری از خونریزی لثه چه باید کرد

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها