درمان زخم اثنی عشر با داروهای گیاهی و داروهای شیمیایی

درمان زخم اثنی عشر با داروهای گیاهی : زخم اثنی عشر یا زخم دوازدهه معمولاً نتیجه عفونت ناشی از باکتری موسوم به هلیکوباکترپیلوری است.

مواد غذایی با عبور از مری به معده وارد می شوند. اسید معده به هضم غذا کمک می کند و غذا پس از مخلوط شدن در معده، از دوازدهه (اولین قسمت روده کوچک) عبور می کند. با ما همراه باشید تا به بررسی درمان زخم اثنی عشر با داروهای گیاهی بپردازیم.

در دوازدهه و بقیه روده کوچک، مواد غذایی با آنزیم ها (مواد شیمیایی) مانند آنزیم هایی که از پانکراس و از سلول های پوشش روده آمده، مخلوط می شوند. آنزیمها سبب هضم مواد غذایی می شوند تا مواد غذایی جذب بدن گردد.

التهاب دستگاه گوارش (پپتیک) ناشی از اسید معده است. التهاب ممکن است با جریان اسید به همراه غذا به اثنی عشر و یا پایین مری وارد شده و سبب زخم شود. پوشش روده آسیب دیده و زخم می شود.

درمان زخم اثنی عشر با طب سنتی,درمان زخم اثنی عشر با عسل,رژیم غذایی برای زخم اثنی عشر,درمان زخم اثنی عشر با داروهای گیاهی,رژیم غذایی برای زخم معده و اثنی عشر,درمان گیاهی زخم معده و اثنی عشر

درمان زخم اثنی عشر با داروهای گیاهی

درمان زخم اثنی عشر با گیاهان دارویی,درمان زخم اثنی عشر,عوارض زخم اثنی عشر,علایم زخم اثنی عشر,علائم زخم معده و اثنی عشر,هلیکوباکترپیلوری,زخم دوازدهه

اگر شما بتوانید داخل روده را ببینید زخم با دهانه کوچک قرمز رنگ بر روی پوشش داخل روده دیده می شود. اثنی عشر از مکان های شایع برای زخم است.

معده به طور طبیعی برای تسهیل هضم غذا و از بین بردن باکتری‌ ها اسید تولید می‌ کند. چون این اسید خاصیت خورندگی دارد، بعضی از سلول‌ های دیواره داخلی معده و نخستین بخش روده کوچک (اثنی‌عشر) برای حفاظت از لایه پوشش دهنده معده و اثنی عشر، مانع مخاطی طبیعی ترشح می‌ کنند.

بین میزان اسید تولید شده و مانع دفاعی مخاطی در حالت عادی تعادل وجود دارد، چنانچه تغییری در این تعادل به وجود آید، زخم ایجاد می‌ شود و به این ترتیب لایه پوشش دهنده معده یا اثنی عشر آسیب می‌ بیند.

علل زخم اثنی عشر

هلیکوباکترپیلوری. از هر ۲۰ مورد، ۱۹ مورد دلیل زخم اثمی عشر ناشی از هلیکوباکترپیلوری است. این عفونت در صورت درمان نشدن معمولاً تا پایان زندگی باقی می‌ماند. این باکتری برای بسیاری از افراد هیچ مشکلی را ایجاد نمی‌کند و تعدادی از این باکتری‌ها به حیات بدون ضرر خود در لایه پوشش دهنده معده و اثنی عشر ادامه می‌دهند.

اما لایه داخلی معده یا اثنی عشر برخی از افراد به دلیل وجود این باکتری‌ها ملتهب می‌شود و در نتیجه آن، مانع مخاطی دفاعی پاره می‌شود (در بعضی موارد میزان اسید افزایش می‌یابد) و در نتیجه اسید باعث التهاب و زخم اثنی عشر می شود.

داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند آسپرین، ایبوپروفن، دیکلوفناک.این داروها گاهی اوقات به مانع مخاطی اثنی عشر صدمه می‌ زنند و در نتیجه زخم ناشی از اسید به وجود می‌آید.

علل نادر دیگری نیز مانند سندرم زولینگر ـ الیسون وجود دارند، که باعث زخم اثنی عشر می شوند. در عارضه سندرم زولینگر ـ الیسون مقدار اسید تولید شده توسط معده بسیار بیشتر از حالت طبیعی است.

استعمال دخانیات، استرس و فشار عصبی و نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی نیز احتمال زخم شدن اثنی‌عشر را افزایش می‌دهد.

علائم زخم معده و اثنی عشر (علایم زخم اثنی عشر)

بروز درد در قسمت فوقانی شکم دقیقاً زیر استخوان جناغ سینه یکی از علائم زخم معده و اثنی عشر است.

بیمار اکثر اوقات پیش از زمان معمول صرف وعده غذایی یا در صورت گرسنه بودن متحمل درد می‌شود، و حتی به دلیل درد از خواب شبانه بیدار می‌ شود.

مطلب مرتبط:  راهنمای کامل درمان بیماری سلیاک در طب سنتی و پزشکی جدید

درد گاهی پس از غذا خوردن یا مصرف قرص‌های ضد اسید بهبود می‌یابد.

دیگر علایم زخم اثنی عشر عبارتند از نفخ، حالت تهوع و دل به‌ هم‌ خوردگی

بیمار گاهی اوقات، به ویژه پس از غذا خوردن، احساس سیری مفرط می‌کند.

شدید شدن درد بعد از غذا خوردن

عوارض زخم اثنی عشر

خونریزی زخم. می تواند از یک قطره خونریزی تا تهدید کننده حیات باشد.

سوراخ شدن. زخم سبب سوراخ در دیواره دئودنوم شده و پس از آن غذا و اسید داخل دوازدهه به داخل حفره شکمی نشت می کند که معمولا باعث درد شدید و یک اورژانس پزشکی است.

پیشگیری از زخم اثنی عشر

با پرهیز از مصرف دخانیات، آسپرین، داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب و کافئین، می‌توان از ایجاد زخم‌های گوارشی جلوگیری کرد. اما برای جلوگیری از عفونت ناشی از هلیکوباکترپیلوری باید از مصرف آب و غذای آلوده خودداری نمود و استانداردهای بهداشت فردی را به دقت رعایت کرد.

پس از هر بار استفاده از سرویس بهداشتی، تعویض پوشک بچه و قبل و بعد از تهیه غذا باید دست‌ها را کاملاً با آب گرم و صابون شست.

در صورت نیاز به مصرف مسکن، می‌توان احتمال زخم شدن دستگاه گوارش را با رعایت چند نکته‌ کاهش داد:

امتحان داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب متفاوتی که معده را کمتر تحریک می‌کند.

کاهش میزان یا تعداد دفعات مصرف دارو

جایگزینی با داروهای دیگری مانند استامینوفن

مشورت با پزشک یا متخصص بهداشت در مورد شیوه‌های پیشگیری و مراقبت از خود

زخم اثنی عشر بیماری است که در صورت درمان به موقع می توان از عوارض آن جلوگیری کرد.

درمان زخم اثنی عشر

ترک مصرف دخانیات، قطع مصرف آسپرین و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی

مصرف داروهای ضد اسید و داروهای حفاظت کننده از لایه پوشش دهنده معده و اثنی‌عشر

روش های درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری عبارتست از ترکیب سا‌بسالیسیلات بیسموت (برای مثال پپتو ـ بیسمول) و آنتی بیوتیک تتراسایکلین و مترونیدازول که درمانی کارآمد برای ۸۰ تا ۹۵ درصد از بیماران به شمار می‌ آید و استاندارد رایج درمان زخم اثنی عشر محسوب می‌شود. هر سه این داروها به صورت قرص مصرف می‌شوند، سابسالیسیلات بیسموت و تتراسایکلین باید چهار بار در روز و مترونیدازول سه بار در روز مصرف شود.

در روش دیگر از دو آنتی‌ بیوتیک به نام های آموکسی‌ سیلین و مترونیدازول، استفاده می‌شود که هر دو به صورت قرص و سه بار در روز مصرف می‌ شوند.

۱۵ تا ۲۵% از بیمارانی که عفونتشان در برابر مترونیدازول مقاومت نشان می‌دهد، از اینکلاریترومایسین استفاده می‌ کنند.

مانند امپرازول (پریلوسک) گاهی در کنار آنتی‌ بیوتیک‌ها یا به عنوان جایگزین یکی از آن‌ها از «بازدارنده پمپ اسید» استفاده می‌شود.

زمانی که هلیکوباکترپیلوری نابود و از دستگاه گوارش بیمار حذف شود، به احتمال زیاد دیگر وارد بدن وی نخواهد شد. زخم‌ اثنی عشر معمولاً به طور کامل التیام می‌ یابند و مجدداً ایجاد نمی‌ شوند.

زخم‌های خونریزی دهنده با توجه به شدت خونریزی و میزان خون از دست رفته درمان می‌شوند.

از جمله رایجترین روشهای درمان زخم اثنی عشر در این موارد عبارتند از :

۱. تزریق درون وریدی مایعات

۲. استراحت مطلق به روده و آشامیدن مایعات رقیق و نخوردن هر گونه غذای جامد به مدت چند روز مفید است، چون زخم فرصت آن را می‌یابد تا بدون تحریک شدن التیام یابد.

۳. قرار دادن لوله منعطف باریک از داخل بینی تا پایین معدهبه نام نازوگاستریک فشار روی معده را کاهش می‌دهد و به التیام سریع‌ تر زخم کمک می‌کند.

۴. جراحی یا آندوسکوپی اضطراری در صورت لزوم. در انتهای آندوسکوپ وسیله گرم کننده کوچکی قرار دارد که برای سوزاندن زخم‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درمان زخم اثنی عشر با گیاهان دارویی

تأثیر و نتیجه‌ بخشی درمان گیاهی زخم معده و اثنی عشر در بیماران مختلف، بسته به شدت زخم یا دلیل اصلی ایجاد زخم متفاوت است. هر چه درمان این مشکلات بیشتر به تعویق انداخته شود و بیماری تا مراحل نهایی و پیشرفته پیش برود، احتمال وخیم‌ تر و جدی‌ تر شدن آن‌ها نیز بیشتر می‌ شود. بیمار باید اقدام‌های احتیاطی لازم را به طور مداوم تا زمان التیام کامل زخم به عمل آورد.

مطلب مرتبط:  درمان فتق بدون جراحی / درمان گیاهی فتق با طب سنتی

رژیم غذایی برای زخم معده و اثنی عشر : غذاهای سرشار از فیبر مانند جو دو سر، چاودار، عدس، هویج، لوبیا و سویا موادی هستند که علت زخم‌ اثنی‌ عشر را به طور قابل ملاحظه‌ ای کاهش می‌دهند.

درمان زخم اثنی عشر با داروهای گیاهی : چای بابونه سرد یا چای قاصدک ولرم برای از بین بردن تمام گونه‌ های عفونت مفید است. این دمنوش‌ها را می‌توان دو بار در روز با فاصله زمانی مناسب از یکدیگر مصرف نمود.

ویتامین A: هر گونه میوه سرشار از ویتامین A باید به طور منظم در طول روز مصرف شود. هندوانه، هلو، آب هویج، کلم برگ خام و پرتقال نمونه‌هایی از مفیدترین این میوه‌ها محسوب می‌شوند و غذاهای مناسبی در رژیم غذایی برای زخم اثنی عشر هستند.

درمان زخم اثنی عشر با عسل : عسل را می‌توان به سادگی به روش‌های گوناگون در رژیم غذایی روزمرّه گنجاند. عسل التهاب معده را کاهش می‌دهد. عسل را می‌توان روی نان گندم یا نان غلات مخلوط مالید و در طول روز در زمان‌ های مناسب میل کرد.

درمان زخم اثنی عشر با طب سنتی

چهل روز هر روز ۲ کیلو انگور را آب بگیرید و میل نمایید.

روزی ۴ مثقال گز علفی را در آب جوش حل نموده، بعد صاف کنید و آب آن را بنوشید.

ریشه ی شیرین بیان، بهار نارنج، آویشن، اسطوخودوس، بابونه و مریم نخودی، از هر کدام ۲۰ گرم بجوشانید و سپس صاف نموده، با نبات شیرین کرده و میل نمایید.

دم کرده بومادران مفید است.

عرق خرفه و عرق شیرین بیان.

مصرف آب پرتقال، موز، خیار، به و آب انگور.

عدم مصرف انار ترش، چای، دوغ، سرکه، آش های رقیق، آبگوشت تیلیت، کاهو، میوه های هسته دار، سبزیجات خام، لوبیا، شاه دانه، عدس، ماش، نخود سبز، نشاسته، تمر هندی، آلو بخارا.

هر لقمه غذا را دو برابر تعداد دندان ها بجوید و در ذهن خود بشمارید.(حدود ۶۰ بار)

دو لقمه قبل از سیر شدن، دست از غذا خوردن بردارید و به غذا ناخنک نزنید.

روزانه حداقل ۶ لیوان آب خنک میل کنید ( نیم ساعت قبل و ۲.۵ ساعت بعد از غذا)

از میل کردن چند نوع غذا در یک وعده خودداری کنید.

همراه غذایی که میل می کنید از سبزی نعناع، یا بلافاصله بعد از غذا نصف استکان عرق نعناع میل کنید.

سعی کنید که از فرآورده های حیوانی کمتر استفاده کنید تا محیط معده اسیدی نشود.

بلافاصله بعد از اتمام غذا یک قاشق چای خوری گلپر ساییده میل کنید.

حفط آرامش و عصبی نشدن و حرض نخوردن، موجب می شود که این بیماری به سرعت بهبود یابد.

در ذیل کلیپ آندوسکوپی و سوزاندن محل زخم اثنی عشر برای قطع خونریزی آورده می شود. حتما ببینید:

درمان زخم اثنی عشر با طب سنتی,درمان زخم اثنی عشر با عسل,رژیم غذایی برای زخم اثنی عشر,درمان زخم اثنی عشر با داروهای گیاهی,رژیم غذایی برای زخم معده و اثنی عشر,درمان گیاهی زخم معده و اثنی عشر,درمان زخم اثنی عشر با گیاهان دارویی,درمان زخم اثنی عشر,عوارض زخم اثنی عشر,علایم زخم اثنی عشر,علائم زخم معده و اثنی عشر,هلیکوباکترپیلوری,زخم دوازدهه

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
13 نظرات
بیشترین رای
جدیدترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها