آموزش پاورپوینت ۲۰۱۶ – درس نهم: مدیریت اسلاید پاورپوینت
آموزش پاورپوینت ۲۰۱۶ – درس نهم: مدیریت اسلاید پاورپوینت
وقتی دارید به تعداد اسلایدهای یک ارائه اضافه میکنید، مرتب نگهداشتن همه قسمتها ممکن است برایتان دشوار باشد. خوشبختانه، ابزارهایی در برنامه پاورپوینت ارائه شده است که در سازماندهی و آمادهسازی اسلایدشو به شما کمک میکند. در ادامه دروس آموزش پاورپوینت ۲۰۱۶ با ما همراه باشید:
اسلاید پاورپوینت ، برنامه پاورپوینت
انواع نما (حالت نمایش) اسلاید پاورپوینت
برنامه پاورپوینت شامل چندین نما (حالت نمایش) اسلاید مختلف میباشد که برای انجام کارهای مختلفی مفید هستند. دستورهای نمای اسلاید در گوشه سمت راست پایین پنجره پاورپوینت تعبیه شده اند. چهار نمای اسلاید اصلی در این قسمت وجود دارد.
• Normal view (نمای عادی): این همان نما یا حالت نمایش پیشفرض است که برای ایجاد و ویرایش اسلایدها از آن استفاده میکنید. همچنین میتوانید اسلایدها را از طریق پنجره ناوبری اسلاید که در سمت چپ قرار گرفته است حرکت دهید.
• Slide sorter view (نمای مرتبسازی اسلاید): در این نما، تصویر کوچکی از هر اسلاید را مشاهده خواهید کرد. شما میتوانید با کشیدن و رها کردن اسلایدها سریع آنها را مرتب کنید.
• Reading view (نمای خواندن): در این نما، پنجره پاورپوینت از طریق پیشنمایش ارائهتان اجرا میشود. همچنین در پایین گوشه سمت راست این نما به راحتی میتوان به دکمه های ناوبری دسترسی پیدا کرد.
• Slide show view (نمای اسلایدشو): در این نما میتوانید برای معرفی ارائه خود به مخاطب استفاده کنید. در این دستور، ارائه از بخش اسلاید فعلی اجرا میشود. همچنین با فشردن کلید F5 صفحه کلید خود میتوانید نمایش را از ابتدا ببینید. وقتی موس را حرکت میدهید، یک منو در پایین گوشه سمت چپ ظاهر میشود. اینگونه دستورات به شما امکان میدهد تا با پیمایش اسلایدها به قابلیتهای دیگری مانند قلم و هایلایتر دسترسی پیدا کنید.
نمای کلی
نمای کلی، متن اسلاید شما را به صورت کلی نمایش میدهد. به کمک نمای کلی میتوانید متن اسلاید خود را سریع ویرایش کنید و همزمان محتوای چند اسلاید پاورپوینت را نمایش دهید. همچنین با استفاده از این نمای کلی میتوانید سازماندهی اسلایدشو خود را مرور کرده و برای ارائه فایل پاورپوینت آماده کنید.
روش مشاهده نمای کلی اسلاید:
۱- از سربرگ View روی دستور Outline View کلیک کنید.
۲- نمای کلی متن اسلاید موردنظر در پنجره ناوبری اسلاید ظاهر میشود.
۳- با تایپ مستقیم در نمای کلی میتوانید متن اسلایدتان را تغییر دهید.
یادداشتهای اسلایدها در برنامه پاورپوینت
برای افزودن یادداشت به اسلایدهای خود میتوانید از پنجره Notes (یادداشتها) اقدام کنید. این یادداشتها را معمولاً یادداشتهای سخنران مینامند. از این قابلیت میتوانید برای ایراد یا آمادهسازی ارائه خود کمک بگیرید.
نحوه افزودن یادداشت به اسلاید پاورپوینت :
۱- در پایین صفحه برنامه پاورپوینت روی دستور Notes کلیک کنید تا پنجره Notes باز شود.
۲- در صورت نیاز به تغییر اندازه پنجره موردنظر میتوانید روی لبه آن کلیک کنید و بکشید.
۳- روی پنجره Notes کلیک کنید و یادداشتهای که میخواهید اضافه کنید را تایپ کنید.
همچنین با کلیک روی دستور Notes Page view (نمای صفحه یادداشت) در سربرگ view میتوانید یادداشتهایتان را ویرایش و بازبینی کنید. علاوه بر این، در کادر متنی که زیر هر اسلاید پاورپوینت قرار دارد، میتوانید یادداشتهای خود را تایپ کنید.
بخشبندی اسلایدها
در اینجا به بحث بخشبندی اسلایدها از سری آموزش پاورپوینت ۲۰۱۶ رسیدیم. گر تعداد زیادی اسلاید دارید، میتوانید آنها را در چند بخش سازماندهی کنید تا ناوبری ارائه برایتان آسانتر شود. جمع کردن یا باز کردن بخشها را میتوان در پنجره ناوبری اسلاید انجام داد و برای ارجاع آسان آنها را نامگذاری کرد.
نحوه ایجاد بخشبندی اسلاید:
در مثال، ما دو بخش اضافه میکنیم: یک بخش مخصوص سگها و بخشی هم برای گربهها و بقیه حیوانات خانگی. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
۱- اسلاید دلخواه خود برای شروع بخشبندی را انتخاب کنید.
۲-در سربرگ Home روی دستور Section کلیک کنید، سپس در پنجره باز شده منوی کشویی، گزینه add section را انتخاب کنید.
۳- یک کادر با نام Untitled Section (بخش بدون عنوان) در پنجره ناوبری اسلاید ظاهر میشود.
۴- برای تغییر نام این بخش، روی دستور Section کلیک کنید و بعد از منوی کشویی باز شده گزینه Rename Section (تغییر نام بخش) را انتخاب کنید.
۵- نام جدید بخش موردنظر را در کادر محاورهای تایپ کنید و بعد روی گزینه Rename کلیک کنید.
۶- این کار را برای اضافه کردن تعداد بخشهای موردنیاز خود تکرار کنید.
۷- در پنجره ناوبری اسلاید، روی فلش کوچک نزدیک نام یک بخش کلیک کنید تا آن را جمع کرده یا باز کنید.
برای حذف یک بخش، ابتدا روی دستور Section و سپس روی Remove Section کلیک کنید. با کلیک روی دستور Remove All Sections نیز میتوانید تمام بخشها را از اسلایدهای خود حذف کنید.
آموزش پاورپوینت ۲۰۱۶ – درس نهم: مدیریت اسلاید پاورپوینت
ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:
gcflearnfree.org
مقالات پیشنهادی:
آموزش پاورپوینت ۲۰۱۶ – درس هفتم: روش بکار بردن تم پاورپوینت
آموزش پاورپوینت ۲۰۱۶ – درس ششم: اصول اولیه کار با متن