رژیم غذایی موثر در پیشگیری از چاقی

رژیم غذایی موثر تا چه اندازه در جلوگیری از چاقی تاثیر دارد؟

عوامل چاقی کدامند و راه های درمان چاقی چیست؟ آیا با یک رژیم غذایی موثر و سالم می توان از بروز چاقی جلوگیری کرد؟ چاقی علل مختلفی دارد. دلیل اصلی آن دریافت بیش از حد کالری یا کم بودن فعالیت های بدنی در زندگی روزمره است.

با این حال ، این طور به نظر می رسد که بعضی از افراد با وجود فعالیت بدنی زیاد و خوراک کم چاق می شوند. این موضوع در بسیاری از موارد درست است. در واقع علاوه بر رژیم غذایی و کم تحرکی که ذکر کردیم موارد دیگری هم وجود دارند که در بروز چاقی موثرند. در این جا می خواهیم تعدادی از این عوامل را معرفی کنیم.

خواب کم

اگر کم بخوابید به احتمال زیاد در نیمه شب با مشکل گرسنگی مواجه خواهید شد و غذا خواهید خورد. این موضوع درست است. اما چاقی ناشی از کم خوابی دلیل دیگری هم دارد. کم خوابی باعث بروز تغییرات بیوشیمیایی در بدن ما می شود. این تغییرات ما را گرسنه تر کرده و باعث می شود حتی بعد از غذا خوردن هم احساس گرسنگی کنیم.

رژیم غذایی موثر

استرس

وقتی استرس دارید هورمون کورتیزول (اصطلاحا هورمون استرس نامیده می شود) در بدن شما زیاد می شود. این هورمون باعث افزایش اشتها می شود.

داروهای ضد افسردگی

یکی از عوارض داروهای ضد افسردگی اضافه وزن است. خود افسردگی هم می تواند عامل چاقی باشد.

رژیم غذایی موثر

قرص های استروئید ( هورمونی که از کلسترول ساخته می شود )

داروهای استروئیدی نظیر پردنیزون نیز عامل چاقی هستند چون باعث افزایش اشتها می شوند. میزان چاقی شخص بستگی به دوز مصرف دارو و طول زمان مصرف دارد.

مطلب مرتبط:  بالا بردن کلسترول خوب با چند عادت روزانه

استروئیدها همچنین باعث اختلالاتی چون چاقی موضعی هم می شوند. مثل چاقی پشت گردن ، چاقی صورت یا پهلو.

رژیم غذایی موثر

بعضی از داروها

علاوه بر داروهایی که نام بردیم داروهای دیگری هم وجود دارند که عامل چاقی هستند.مانند قرص هایی که برای درمان بیماری های روانی به کار می روند. از جمله این داروها عبارتند از داروهای شیزوفرنی، اختلالات دوقطبی، داروهای حملات میگرنی، دیابت، فشار خون.

برای کاهش عوارض این داروها با پزشک معالج مشورت کنید.

رژیم غذایی موثر

همه قرص ها عامل چاقی نیستند.

بعضی از خانم ها معتقدند قرص های ضد بارداری عامل چاقی هستند. اما هیچ گواه علمی دقیقی برای این ادعا وجود ندارد.

کم کاری تیروئید

از جمله نشانه های کم کاری تیروئید عبارتند از احساس خستگی، احساس سرما و افزایش وزن. اگر سطح هورمون تیروئید در بدن خیلی کاهش یابد سوخت و ساز بدن کم شده و احتمال چاقی فرد افزایش می یابد.

یائسگی را مقصر چاقی ندانید.

بیشتر زنان یائسگی را یکی از عوامل چاقی می دانند. اما این طور نیست. در واقع آن ها در دوران یائسگی به چند دلیل چاق می شوند. پا به سن گذاشتن به خودی خود باعث کندی سوخت و ساز و در نتیجه چاقی می شود. تغییر در سبک زندگی مثل کم تحرکی هم می تواند عامل بروز چاقی شود. یائسگی می تواند باعث افزایش چربی های دور کمر شود ولی آن را نمی توان عامل مستقیم چاقی دانست.

شانگان گوشینگ

این سندروم در اثر بالا رفتن هورمون کورتیزول ایجاد می شود. نشانه های این بیماری در صورتی در بدن ظاهر می شوند که بدن ، زیاده از حد کورتیزول ترشح کند یا در صورتی که شخص برای مداوای بیماری هایی چون آسم ، بیماری های پوستی یا ورم مفاصل از داروهای استروئیدی استفاده کند. کورتیزول علاوه بر اضافه وزن می تواند باعث ایجاد چاقی در نواحی صورت ، گردن ، کمر و پشت کمر گردد.

مطلب مرتبط:  آنتی بیوتیک های گیاهی مصرف کنید تا بیماری هرچه بگردد، نتواند شما را پیدا کند!

سندروم کیست تخمدان

این ، یک بیماری هورمونی است که بر روی زنان اثر می کند. بر روی زنانی که هنوز توانایی تولید فرزند دارند.  در این حالت در تخمدان بیمار چندین کیست وجود دارد. این بیماری باعث عدم توازن هورمونی در شخص می شود. عوارض آن عبارتند از : افزایش موی بدن ، آکنه و مقاومت انسولین. همه این عوارض می توانند باعث افزایش وزن شوند. افزایش وزن در این بیماری باعث چاقی در ناحیه شکمی شده و خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.

رژیم غذایی موثر

ترک سیگار

افرادی که سیگار یا مواد مخدر را ترک می کنند ممکن است بنا به دلایل مختلف دچار عارضه چاقی شوند. این موضوع دلایل مختلفی دارد. از جمله این عوامل عبارتند از:

اشتهای شخص زیادمی شود . این افزایش اشتها موقتی است و پس از چند هفته از بین می رود.

سوخت و ساز بیشتر شود.

ممکن است مزه غذا برای شخص بهتر شود یا از غذا خوردن بیشتر لذت ببرد.

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

onHealth.com

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها