تداوم رابطه و زندگی مشترک با این هفت راه حل
هفت راه حل که مانع از تخریب یک رابطه و زندگی مشترک می شود
به ندرت پیش می آید که زوج ها در مسیر زندگی مشترک خود با مشکل مواجه نشوند. اما اگر از قبل تشخیص دهند که مشکلات یک رابطه چه می تواند باشد، شانس بیشتری برای پشت سر گذاشتن آنها دارند.
میچ تمپل، درمانگر خانواده و ازدواج، معتقد است که گرچه هر رابطه ای فراز و نشیب های خود را دارد، اما زوج های موفق کسانی هستند که یاد گرفته اند چگونه تنش های موجود در رابطه خود را مدیریت کنند و به زندگی توام با عشق و دوست داشتن خود ادامه بدهند. آنها زندگی مشترک را ترک نمی کنند، بلکه یاد می گیرند که چگونه بر مشکلات آن غلبه و با کمک هم مشکلات پیچیده زندگی روزمره را حل کنند. بسیاری این کار را از طریق مطالعهی کتاب ها و مقالات خودآموز، حضور در سمینارها، رفتن به نزد مشاور، مشاهده دیگر زوج های موفق یا صرفا از طریق آزمون و خطا انجام می دهند. در اینجا هفت مورد از مهم ترین مشکلات موجود در یک رابطه را به همراه راهکارهایی برای آنها بیان خواهیم کرد.
مشکل ۱: برقراری ارتباط
همه مشکلات موجود در یک رابطه از وجود ارتباط ضعیف نشات می گیرند. بر اساس نظر الین فانتل شیمبرگ یکی از نویسندگان موفق در این زمینه، وقتی یکی از زوجین گوشی خود را چک می کند، تلویزیون می بیند، یا مطالعه می کند، در این زمان برقراری ارتباط درست اصلا میسر نیست.
راهکار حل مشکل:
یک زمان درست و واقعی را به بودن در کنار هم و صحبت با یکدیگر اختصاص دهید. اگر در کنار هم زندگی می کنید، گوشی های خود را سایلنت کنید، بچه ها را بخوابانید و فقط متوجه طرف مقابل خود باشید.
اگر نمی توانید بدون بالا بردن صدایتان با یکدیگر صحبت کنید، به یک مکان عمومی مانند پارک، کتابخانه یا رستوران بروید، جایی که شرم از حضور دیگران مانع از این شود که صدایتان را بالا ببرید.
برای خود قوانینی معین کنید. سعی کنید بین صحبت های طرف مقابل نپرید و از عباراتی مثل “تو همیشه …”، “تو هیچوقت …” و … اجتناب کنید.
از زبان بدن برای نشان دادن این که به صحبت های طرف مقابل خود گوش می کنید، استفاده کنید. روی کاغذ خط خطی نکنید، با چیزی ور نروید، به ساعت خود نگاه نکنید. سر خود را به نشانه این که حرف های طرف خود را متوجه می شوید، تکان دهید و در صورت نیاز حرف او را تصحیح کنید. مثلا بگویید: “فکر می کنم منظورت اینه که …”، اگر حرف شما درست باشد، او تایید می کند و اگر منظور دیگری داشت، باید به شیوه ای مودبانه و خوب آن را بیان کند.
مشکل ۲: رابطه جنسی
حتی زوج هایی هم که عاشق همدیگر هستند، می توانند از نظر جنسی ناسازگار باشند. فقدان خودآگاهی جنسی، یعنی عدم شناخت از نیازها و ویژگی های جنسی خود، و نیز آموزش ندیدن این مسائل را بدتر می کند. اما در این شرایط نباید از برقراری رابطه جنسی دست کشید. رابطه جنسی زوج ها را به یکدیگر نزدیکتر می کند. باعث آزادسازی هورمون هایی می شود که هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی برای هر دو نفر مفید است و ترکیبات شیمیایی بدن را سالم نگه می دارد.
راهکار حل مشکل:
برنامه ریزی، برنامه ریزی و برنامه ریزی. وقتی را برای برقراری رابطه جنسی تان تعیین کنید، ولی نه حتما در طول شب که هر دو نفر خسته هستید؛ می تواند در یک بعد از ظهر، هنگامی که بچه تان خواب است یا یک رابطه جنسی کوتاه قبل از رفتن به سر کار باشد. ایجاد تغییراتی در وضعیت یا مکان هم می تواند رابطه جنسی را مهیج تر و اثربخش تر کند.
روان درمانگر، آلیسون کوهن، پیشنهاد می کند که هر یک از شما و شریک جنسی تان یک فهرست شخصی از مواردی که شما را برای برقراری رابطه دلگرم نگه می دارد، تهیه کند و سپس این فهرست ها را با یکدیگر مبادله کنید تا به نتیجه بهتری در این زمینه دست یابید.
اگر خودتان نمی توانید مشکلات رابطه جنسی تان را حل کنید، به یک درمانگر جنسی (سکس تراپیست) مراجعه کنید تا به شما در تشخیص و حل مشکلات تان کمک کند.
مشکل ۳: پول
مشکلات مالی حتی می توانند قبل از شروع زندگی مشترک پدیدار شوند، مثلا، در ارتباط با مخارج دوران نامزدی یا هزینه بالای مراسم عروسی. بهتر است زوج هایی که دچار مشکلات مالی می شوند، خونسردی خود را حفظ کنند و به گفتگوی جدی در مورد مسائل مالی بپردازند.
راهکار حل مشکل:
در مورد وضعیت مالی فعلی خود صادق باشید. اگر همه چیز خود را از دست داده اید، ادامه زندگی به همان شیوه قبل غیر واقع بینانه بوده و دیگر میسر نیست.
در گرماگرم دعوا درباره این موضوع صحبتی نکنید. در عوض، زمان مناسبی را به صحبت درباره آن اختصاص دهید.
ممکن است یک طرف تمایل به خرج کردن پول و طرف دیگر تمایل به پس انداز آن داشته باشد. در هر صورت مزایایی برای هر کدام وجود دارد، هر یک از طرفین باید سعی کنند که مزایای جنبه دیگر را از طرف مقابل خود یاد بگیرند.
درآمد یا بدهی های خود را مخفی نکنید. طرف مقابل خود را در جریان اسناد مالی خود، از جمله فیش حقوقی، بیمه نامه ها، وام ها، سرمایه گذاری ها و … قرار دهید.
همدیگر را سرزنش نکنید.
تعیین کنید که چه کسی مسئول پرداخت صورتحساب های ماهیانه باشد.
مبلغی را برای هر یک از طرفین کنار بگذارید که هر کس آن طور که دلش می خواهد، آن را خرج کند.
اهداف کوتاه مدت و بلند مدت برای خود تعیین کنید. داشتن اهداف فردی خوب است، اما باید اهداف خانوادگی نیز داشته باشید.
در صورت نیاز به مراقبت از والدین خود در مورد آن صحبت کنید و برنامه مناسبی برای تامین نیازهای مالی آنان بریزید.
مشکل ۴: بحث و جدل بر سر امورات خانه و خانواده
خیلی از والدین هر دو شاغل هستند و برخی بیش از یک شغل دارند. بنابراین مهم است که امورات منزل به طور منصفانه بین آنها تقسیم شود.
راهکار حل مشکل:
امورات خود در خانه را سازماندهی و مشخص کنید. تمام امورات خانه را یادداشت کنید و در مورد انجام آن به توافق برسید. راه را برای راه حل های دیگر باز بگذارید، در این مورد خلاق و منعطف باشید و ترجیحات یکدیگر را در نظر بگیرید تا زمانی که در این زمینه به یک توافق دست یابید.
مشکل ۵: اولویت قائل نشدن برای طرف مقابل
اگر می خواهید زندگی عاشقانه تان تداوم یابد، نباید با منیت و خودخواهی آن را از بین ببرید. کارن شرمَن، نویسنده کتاب ازدواج جادویی، معتقد است که روابط رفته رفته جلای خود را از دست می دهند، پس رابطه خود را به یک اولویت تبدیل کنید و آن را در کانون توجه خود قرار دهید. رابطه ای که ساخته اید را حفظ کنید و تا آخر مراقب آن باشید.
راهکار حل مشکل:
همان کارهایی را که در ابتدای رابطه عاشقانه تان انجام می دادید، حالا هم همان کارها را انجام دهید؛ از همدیگر قدردانی کنید، تعریف و تمجید کنید، در طول روز با یکدیگر ارتباط برقرار کنید و به یکدیگر ابراز علاقه کنید.
قرارهای عاشقانه بگذارید. زمان را به کمک همدیگر برنامه ریزی کنید، درست مثل این که هر دو چشم به راه اتفاقات خوشایند و مشترک در زندگی خود هستید.
به یکدیگر احترام بگذارید. از عبارات تشکرآمیز مثل “متشکرم” و “ممنونم که …” استفاده کنید. این کار باعث می شود که شریک زندگی تان متوجه شود که هنوز هم برای او و کارهایش اهمیت قائل اید.
مشکل ۶: مشاجره و دعوا
بنا به گفته سوزان سیلورمن، روانشناس اهل نیویورک، مشاجراتِ گاه به گاه بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مشترک است. اما اگر شما و شریک زندگی تان حس کنید که زندگی برایتان به یک صحنه جنگ مبدل شده و هر روز با یکدیگر بحث و دعوا دارید، وقت آن رسیده که از این روش اشتباه و خطرناک دست بردارید. هر زمانی که برای حل این مشکل تلاش می کنید، باعث می شود که از میزان عصبانیت شما کاسته شود و نگاه آرامتر و عمیق تری به مسائل و مشکلات زیربنایی زندگی مشترک خود داشته باشید.
راهکار حل مشکل:
شما و شریک زندگی تان باید یاد بگیرید که به شیوه ای متمدن تر و مفیدتر جر و بحث کنید. از این به بعد این راهکارها را در رابطه خود پیاده کنید.
متوجه باشید که شما یک قربانی نیستید. در واقع این انتخاب شماست که در برابر رفتار طرف مقابل چگونه واکنش نشان دهید یا اصلا واکنش نشان دهید یا نه.
با خودتان روراست باشید. هنگامی که در گیر و دار بحث هستید، آیا حرف هایی که می زنید، به حل بحث کمکی می کند یا فقط به دنبال جواب دادن و کم نیاوردن هستید؟ اگر حرف های شما سرزنش آمیز و آزارنده است، پس بهتر است آرام باشید و رویه خود را تغییر دهید.
حتی یک تغییر کوچک می تواند یک تفاوت بزرگ ایجاد کند. اگر عادت دارید که قبل از این که طرف مقابل تان حرفش را تمام کند، وسط حرف او بپرید و از خود دفاع کنید، از حالا به بعد سعی کنید که ابتدا برای چند لحظه صبر کنید و بعد واکنش نشان دهید. باورتان نمی شودکه یک تغییر کوچک در سرعت جواب دادن چگونه می تواند حال و هوای کل بحث را عوض کند.
وقتی اشتباه می کنید، معذرت خواهی کنید. ممکن است کار سختی باشد، اما یکبار آن را امتحان کنید و ببینید که چه نتایج شگفت انگیزی دارد.
این را بدانید که شما نمی توانید رفتار کسی دیگر را کنترل کنید. شما تنها مسئول رفتار و کردار خودتان هستید.
مشکل ۷: اعتماد
اعتماد از عناصر کلیدی یک رابطه است. آیا چیز خاصی در شریک زندگی تان دیده اید که نسبت به او بی اعتماد شده اید؟ یا خود شما دارای مشکلاتی حل نشده هستید که اجازه اعتماد به دیگران را به شما نمی دهد؟
راهکار حل مشکل:
شما و شریک زندگی تان می توانید اعتماد به یکدیگر را به کمک نکات زیر تقویت کنید:
ثابت قدم باشید.
به موقع سر قرار حاضر شوید.
کاری که قول داده اید را انجام دهید.
دروغ نگویید – حتی دروغ های مصلحت آمیز، نه به شریک زندگی تان و نه به هر کس دیگری.
منصف باشید، حتی در طول یک بحث.
به احساسات دیگران اهمیت دهید. می توانید با شریک زندگی تان در مورد مسئله ای موافق نباشید، اما احساس او را جریحه دار نکنید.
هر وقت که گفته اید تماس می گیرید، تماس بگیرید.
هر وقت دیر به خانه می رسید، خبر دهید.
سهم خود از یک وظیفه را انجام دهید.
اگر مشکلی پیش آمد، بیش از حد واکنش نشان ندهید.
چیزی نگویید که نتوانید آن را درست کنید.
به زخم های کهنه نمک نپاشید.
به مرزهای طرف مقابل تان احترام بگذارید.
حسود نباشید.
شنونده خوبی باشید.
اگرچه همیشه در یک رابطه مشکلاتی وجود خواهند داشت،. اما هر دوی شما می توانید کارهایی انجام دهید که اگر نتوانید از این مشکلات اجتناب کنید، ولی می توانید آنها را به حداقل برسانید.
اول از همه، واقع بین باشید. این که فکر کنید شریک زندگی شما می تواند همه نیازهای شما را برآورده کند و بدون آن که به او بگویید، به همه احساسات و نیازهای شما پی ببرد، صرفا یک خیال خام و واهی است. هر خواسته ای که از او دارید، باید مستقیما به او بگویید.
ثانیا، کمی لطافت طبع داشته باشید. یاد بگیرید که بی خیال برخی مسائل شوید و از بودن در کنار هم لذت ببرید.
در نهایت، باید بخواهید که روی رابطه خود کار کنید و به درستی تشخیص دهید که رابطه شما چه چیزی کم دارد، نه این که فکر کنید با بودن در کنار فردی دیگر مشکل نخواهید داشت. تا زمانی که به مشکلات خود نپردازید و مهارت های لازم برای مقابله با آنها را کسب نکنید، فقدان این مهارت ها در هر رابطه دیگری هم که باشید، وجود خواهند داشت و مشکلاتی را – مهم نیست چه مشکلاتی – به بار خواهند آورد.
ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:
webmd.com