علل خونریزی بینی ، راه‌های درمان خونریزی بینی در خانه

علل خونریزی بینی :

علت خونریزی از بینی چیست؟ خونریزی بینی یا خون‌دماغ برای اکثر افراد اتفاق می‌افتد. این‌گونه خونریزی‌ها شاید نگران‌کننده باشند ولی به ندرت نشانه یک بیماری جدی هستند. در بینی، عروق خونی زیادی وجود دارد که نزدیک سطح و در قسمت‌های جلو و پشت بینی قرار گرفته‌اند. این عروق به قدری نازک هستند که به راحتی دچار خونریزی می‌شوند. خونریزی بینی در بزرگسالان و کودکان بین ۳ تا ۱۰ سال شایع است. در این مطلب به بررسی علل خونریزی بینی و راه‌های جلوگیری و  درمان خونریزی بینی می‌پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید:

خونریزی از بینی ، درمان خونریزی بینی ، دلیل خونریزی بینی ،علت خونریزی از بینی ، علت خونریزی بینی

علل خونریزی بینی
دو نوع خونریزی بینی وجود دارد. خونریزی قسمت جلویی بینی و خونریزی قسمت عقبی بینی. خونریزی قسمت جلویی در حالتی رخ می‌دهد که عروق خونی جلوی بینی پاره شده و دچار خونریزی شوند. خونریزی قسمت عقبی نیز در ناحیه پشت یا عمیق ترین قسمت بینی اتفاق می‌افتد.. در این نوع خونریزی از بینی ، خون از پشت گلو به پایین سرازیر می شود که ممکن است خطرناک باشد.

علل خونریزی بینی

خونریزی بینی دلایل زیادی دارد. خونریزی ناگهانی یا اتفاقی به ندرت یک مشکل جدی به حساب می‌آید. ولی اگر زیاد دچار خونریزی بینی می‌شوید، ممکن است مشکل جدی تری داشته باشید. خشکی هوا شایع ترین علت خونریزی از بینی است. زندگی در آب و هوای خشک و استفاده از دستگاه شوفاژ می تواند سبب خشک شدن رطوبت غشای بینی یا همان بافت داخل بینی شود. این نوع خشکی باعث پوسته پوسته شدن داخل بینی و زمینه‌ساز خارش یا سوزش آن می‌شود.

در مواقعی که بینی زخم باشد یا زخم آن کنده شده باشد، ممکن است دچار خونریزی شود.مصرف داروهای آنتی هیستامین (ضد حساسیت) و دکونژستان (ضد احتقان)‌ برای درمان آلرژی، سرماخوردگی یا مشکلات سینوسی نیز می تواند سبب خشک شدن رطوبت غشای بینی و در نتیجه خونریزی بینی شود. فین کردن مکرر بینی نیز یکی دیگر از علل خونریزی بینی است.

علل شایع خونریزی بینی:

گیر کردن جسم خارجی در بینی، محرک‌های شیمیایی، واکنش آلرژیک،  ضربه به بینی، عطسه مکرر، انگشت کردن در بینی، هوای سرد، عفونت فوقانی دستگاه تنفسی، مصرف زیاد آسپیرین از جمله علل شایع خونریزی بینی به شمار می‌آید. از علل دیگر خونریزی بینی می‌توان به فشار خون بالا، اختلال خونریزی، اختلال لخته شدن خون و سرطان اشاره کرد.

مطلب مرتبط:  انحراف تیغه بینی چیست ؟ راهنمای درمان انحراف تیغه بینی

در بیشتر موارد خونریزی بینی نیازی به مراجعه به پزشک نیست.  ولی، اگر خونریزی بینی بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد و یا بعد از یک آسیب‌دیدگی رخ دهد، باید به پزشک مراجعه کنید، چرا که ممکن است نشانه‌ی خونریزی در قسمت عقبی بینی باشد که مشکل جدی‌تر است. زمین خوردن، تصادف با خودرو و ضربه مشت به صورت از صدماتی هستند که می‌تواند سبب خونریزی از بینی شود. خونریزی‌های بینی که بعد از جراحت رخ می دهد ممکن است نشانه شکستگی بینی، شکستگی جمجمه یا خونریزی داخلی باشد.

تشخیص خونریزی بینی

اگر به خاطر خونریزی بینی به پزشک مراجعه کنید، پزشک برای تشخیص علت خونریزی بینی ، بدن شما را معاینه می‌کند. سپس بینی‌تان را برای علائم شیء خارجی معاینه می‌کند. پزشک همچنین درباره تاریخچه درمانی و داروهای فعلی مصرفی از شما سؤال خواهد کرد. اگر علائم دیگری هم دارید و یا اینکه اخیراً  آسیب‌دیدگی داشته‌اید، به پزشک خود اطلاع دهید. هیچ آزمایش واحدی برای تشخیص دلیل خونریزی بینی وجود ندارد. با این حال، ممکن است پزشک از آزمایش‌های تشخیصی برای پیدا کردن علت خونریزی بینی استفاده کند.

این آزمایشها عبارتند از:
شمارش کامل خون (نوعی آزمایش خون برای بررسی اختلالات خون)
آندوسکوپی بینی (معاینه بینی با استفاده از یک ابزار خاص)
زمان ترومبوپلاستین جزئی (آزمایشی برای بررسی طول مدت زمان لخته شدن خون)
سی تی اسکن بینی ( نوعی آزمایش تصویربرداری برای گرفتن تصاویر مقطعی از بینی)

رادیوگرافی صورت و بینی (یک نوع آزمایش تصویربرداری که در آن از تابش اشعه برای عکس‌برداری از بینی استفاده می‌شود)

راه‌های درمان خونریزی بینی :

درمان خونریزی بینی در خانه امکان‌پذیر است. برای انجام این کار، صاف بنشینید و قسمت نرم بینی خود را فشار دهید. دقت کنید مجاری بینی‌تان کاملاً بسته باشد. بینی خود را ۱۰ دقیقه بسته نگه دارید، سپس کمی به جلو خم شوید و با دهان نفس بکشید.

علل خونریزی بینی

وقتی می‌خواهید خونریزی را بند بیاورید، دراز نکشید. دراز کشیدن ممکن است باعث شود خون را قورت بدهید و در نتیجه دچار سوزش معده شوید. بعد از ۱۰ دقیقه بینی خود را رها کنید و چک کنید ببینید آیا خونریزی بند آمده است یا خیر.  در صورت ادامه خونریزی، این مراحل را تکرار کنید. روش دیگر درمان خونریزی بینی این است که یک کمپرس سرد را روی برآمدگی بینی خود بگذارید، یا اینکه از اسپری ضد احتقان بینی برای بستن عروق خونی ریز استفاده کنید.

مطلب مرتبط:  اپی گلوتیت یا نوعی از عفونت گلو در کودکان

چنانچه با این اقدامات هم نتواستید به تنهایی خونریزی بینی را بند بیاورید، به پزشک مراجعه کنید. اگر  دلیل خونریزی بینی وجود یک جسم خارجی باشد، پزشک می تواند شی را خارج کند. برای بند آوردن خونریزی‌های طولانی و مکرر بینی نیز می‌توان از نوعی تکنیک پزشکی به نام کوتریزاسیون استفاده کرد. در این تکنیک، پزشک برای سوزاندن عروق خونی داخل بینی از نیترات نقره (ترکیب مورد استفاده برای برداشتن بافت) و یا یک دستگاه گرمایشی کمک می‌گیرد. روش دیگری که ممکن است پزشک برای درمان خونریزی بینی بکار بگیرد پرکردن بینی با پنبه یا گاز است تا بتواند بر عروق خونی فشار بیاورد و خونریزی را متوقف کند.

روش‌های جلوگیری از خونریزی بینی :

روش‌های مختلفی برای جلوگیری خونریزی از بینی وجود دارد. برای نمونه به چند مورد اشاره می‌کنیم:
از مرطوب کننده برای مرطوب نگه‌داشتن خانه خود استفاده کنید.
از انگشت کردن در بینی خود اجتناب کنید
مصرف آسپیرین را محدود کنید. مصرف زیاد آسپرین می تواند سبب رقیق شدن خون شود و خونریزی بینی را به دنبال داشته باشد. این موضوع را ابتدا با پزشک خود در میان بگذارید، زیرا مزایای مصرف آسپیرین ممکن است بر خطرات آن برتری داشته باشد.
از داروهای آنتی هیستامین و دکونژستان استفاده کنید. البته این داروها ممکن است باعث خشک شدن رطوبت بینی که یکی از علل خونریزی بینی است، شود.

علل خونریزی بینی

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

healthline.com

 خونریزی از بینی ، درمان خونریزی بینی ، دلیل خونریزی بینی ،علت خونریزی از بینی ، علت خونریزی بینی 

اگر مطلب فوق به‌درد‌بخور است، با بقیه به اشتراک بگذارید تا از آن استفاده کنند:

مطالب مرتبط

Subscribe
اطلاع رسانی برای :
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها